Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



Στο πλευρό του Σαμαρά και του Δένδια ο Δήμαρχος Καμίνης στηρίζει την επιστράτευση!

Όλοι και  όλες στο συλλαλητήριο κατά της επιστράτευσης , Παρασκευή, 31 Μάη, Σύνταγμα 7μμ.

Με ένα σκέτο «Όχι δεν εγκρίνουμε το ψήφισμα» απάντησε ο Δήμαρχος  Αθήνας Γ.Καμίνης στην πρόταση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π.Κωνσταντίνου στη σημερινή συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβούλιου της Αθήνας για να υπάρξει ψήφισμα καταδίκης της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αλλά και των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ και τα πλοία! Το ψήφισμα ήταν λιτό και ανέφερε:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας υπερασπιζόμενο τις δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της επιστράτευσης  των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ, στην εκπαίδευση και τα πλοία.

Καλεί τους δημότες της Αθήνας να συμμετέχουν στην παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 31 Μάη που καλεί η ΟΛΜΕ, η ΠΝΟ και τα Σωματεία Εργαζόμενων στο Μετρό.»

Ο Δήμαρχος Καμίνης όχι μόνο στηρίζει τα Μνημόνια αλλά φτάνει τώρα να στηρίζει τις πιο αντιδημοκρατικές επιλογές καταστολής των ελευθεριών και των αγώνων των εκπαιδευτικών που σε πείσμα των ξεπουλημάτων της συνδικαλιστικής ηγεσίας τους επέβαλαν να συνεχιστεί ο αγώνας με ένα νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή 31 Μάη.

Την ώρα που τα σχολεία κινδυνεύουν με λουκέτα με τις 10.000 απολύσεις που προωθεί η κυβέρνηση προτιμάει να τους κάνει πλάτες.

Θα έπρεπε στο θέμα αυτό οι παρατάξεις της αριστεράς να στήριζαν την πρόταση και όχι να απέχουν της συζήτησης.

Δεν μπορούμε ούτε να υποτιμούμε τις μάχες του εργατικού κινήματος ούτε πολύ περισσότερο να αναμένουμε την σωτηρία μέσα από τις κάλπες, όπως μας προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μας σώσει μια νέα κυβέρνηση υπουργών με καλή θέληση. Αν οι αγώνες χαθούν καμιά θετική εξέλιξη δε μπορεί να υπάρξει.

Η κυβέρνηση είναι ένας άταφος νεκρός και πρέπει να τελειώνουμε με τις επιστρατεύσεις και τα Μνημόνια. Είναι ένα ζόμπι που κυβερνάει για χάρη της COSCO και μερικων άλλων επιχειρηματιών με μόνη γραμμή πλεύσης τη σωτηρία των Τραπεζών με βάση τις συμφωνίες σφαγείο με την Τρόικα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο κατά της επιστράτευσης των απεργών στην εκπαίδευση, το ΜΕΤΡΟ και τα καράβια. Όλοι και όλες την Παρασκευή 31 Μάη, 7μμ στο Σύνταγμα!

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας