Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Εξελίξεις στην ΕΡΤ



Πριν από λίγο βγήκε η επισυναπτόμενη ανακοίνωση από την ΕΡΤ. Υπενθυμίζουμε ότι υπήρξε σχετικό αίτημα της ΕΣΗΕΑ στη χθεσινή συνάντησή της με τη διοίκηση της ΕΡΤ, που ζήτησε αναστολή απεργιών σαν ένδειξη καλής θέλησης, αλλά της ζητήθηκε να κάνει και αυτή κίνηση καλής θέλησης με δημόσια αναγνώριση του δίκαιου χαρακτήρα των αιτημάτων των εργαζομένων. Αυτή την ώρα συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Η χθεσινή συνέλευση είχε αποφασίσει 48ωρη απεργία για Τετάρτη και Πέμπτη.






\
Δ Η Μ Ο Σ Ι Ε Σ   Σ Χ Ε Σ Ε Ι Σ – Τ Μ Η Μ Α   Τ Υ Π Ο Y


Τρίτη, 14/5/2013


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον της νέας Διοίκησης της ΕΡΤ-Α.Ε. και των αρμοδίων Υπουργείων για την διευθέτηση υπαρχόντων προβλημάτων. Στα πλαίσια αυτά καταβάλλεται προσπάθεια για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για καταβολή των δεδουλευμένων πάσης φύσεως αμοιβών για υπερωριακή εργασία, υπερεργασία, εκτός έδρας μετακίνηση και οδοιπορικών, καθώς και για εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες έτους 2012.
Έχει  ήδη κινηθεί η διαδικασία έγκρισης του οφειλόμενου ποσού από το αρμόδιο Υπουργείο, μετά από σχετική επιστολή που η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. απέστειλε  και εκτιμάται ότι η ανταπόκριση θα είναι η ταχύτερη δυνατή.


Y.Γ. επί του πιεστηρίου, μάθαμε ότι τελικά δεν έγινε συνέλευση, μεταφέρθηκαν επιμέρους εκτιμήσεις συναδέλφων προς το ΔΣ, με δικιά τους πρωτοβουλία και μερικοί παρουσιάζοντας τις εκτιμήσεις τους σαν κυρίαρχη αντίληψη μεταξύ των συναδέλφων, ενώ πριν λίγο μάθαμε ότι η 48ωρη δεν θα γίνει τελικά.