Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας: Για την επίθεση στο στέκι "Εκτός Σχεδίου" στην Ελευθερούπολη‏




Η ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας καταδικάζει τη θρασύδειλη φασιστική επίθεση στο στέκι της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης "Εκτος Σχεδίου", στη Ν.Ιωνία.

Οι νεοναζί με το γνωστό τρόπο "δρούμε νύχτα και στα μουλωχτά", το βράδυ της 29ης Μάη, γεμίσαν με ναζιστικά σύμβολα και συνθήματα το στέκι της Κίνησης στην Ελευθερούπολη.

Η φασιστοσυμμορία ήταν μέρος του περιφερόμενου θιάσου των ολίγων που βρέθηκαν στη Μητρόπολη, στην αποτυχημένη σωβινιστική φιέστα για την "άλωση της Πόλης"

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη πρόκληση σε μια προσφυγογειτονιά που ντόπιοι και μετανάστες ζούνε αρμονικά κι αγωνίζονται μαζί, εδώ και πολλές δεκαετίες. Μια γειτονιά που σε κάθε της στενό έχει γραφτεί ιστορία στη μάχη ενάντια στους φασίστες.

Πρόκειται για μια γελοία κι αποτυχημένη απόπειρα τρομοκράτησης του πιο ριζοσπαστικού κομματιού της Αριστεράς, που βρίσκει στέγη στο συγκεκριμένο χώρο.

Μάταια προσπαθούν να δηλώσουν την παρουσία τους, αφού σε κάθε προσπάθειά για να πατήσουν πόδι στην περιοχή, βρήκαν μπροστά τους εκατοντάδες αντιφασίστες κι αντιφασίστριες που τους ματαιώσαν τα σχέδια. Ούτε αυτή τη φορά θα τα καταφέρουν.

Χρειάζεται να πάρουν θέση τώρα, όλοι οι τοπικοί φορείς, τα εργατικά σωματεία, οι πολιτικές συλλογικότητες και να καταδικάσουν τη νέα αυτή πρόκληση. Να απαιτήσουμε όλοι μαζί να κλείσουν τα γραφεία - ορμητήρια των νεοναζί στη Λεωφ.Ηρακλείου.

Να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, των παραφυάδων τους και της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων και του ρατσισμού που τους οπλίζει το χέρι. Η κοινή αντιφασιστική δράση των εργαζομένων και της νεολαίας μπορεί να καταφέρει αυτό που αδυνατούν να κάνουν τα "αντιρατσιστικά" νομοσχέδιά τους. Να στείλει τους νοσταλγούς του Χίτλερ, μια και καλή, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

30/5/2013
Kίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ν.Ιωνίας
keerfanionias@gmail.com