Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 8ης Μάη 2013

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ  Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ω Ν  Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ο Υ  Ι Κ Α Ρ Ι Α Σ



E-mail:sen.ikarias@gmail.com   Blog Συλλόγου: http://panikarionosokomeio.wordpress.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6983754736 / 6972514095 / 6973314786





Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 8ης Μάη 2013




Η πρόσφατη δημοσιοποίηση του προσχεδίου νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης» από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: με συνοπτικές διαδικασίες μέσω προεδρικών διαταγμάτων δρομολογούνται απολύσεις και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις σε όλο το Δημόσιο, μεθοδεύονται κλεισίματα και συγχωνεύσεις οργανισμών, διευκολύνεται η  μετατροπή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου και εγκαθιδρύεται καθεστώς τρομοκρατίας, αυταρχισμού και εντατικοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων μέσω και της υποτιθέμενων αξιολογήσεων.

Την ίδια ώρα οι συλλογικές συμβάσεις ουσιαστικά καταργούνται, ο κατώτατος μισθός συνθλίβεται, οι συντάξεις συρρικνώνονται, η φορολογική επιδρομή εντείνεται, η ανεργία σπάει όλα τα ρεκόρ, οι ανασφάλιστοι πληθαίνουν, υγεία-παιδεία και δημόσιες υπηρεσίες διαλύονται, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα καταπατούνται βάναυσα, ο “νόμος” των ΜΑΤ και των επιστρατεύσεων ενάντια σ’ όποιον αντιστέκεται τείνει να γίνει καθεστώς .

Η συγχώνευση του νοσοκομείου μας με το νοσοκομείο Σάμου δεν οφείλεται λοιπόν σε κάποια τοπική ιδιαιτερότητα αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της βάρβαρης και ανάλγητης πολιτικής που εφαρμόζουν την τελευταία τριετία κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ. Η ασυνέπεια του Υπουργείου Υγείας να εφαρμόσει τη απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ της 18/02/13 υποδεικνύει τις ισχυρές δεσμεύσεις που υπάρχουν απέναντι στους “δανειστές” της χώρας  και τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος που αντιπαλεύουμε.

Από τη αρχή είχαμε επισημάνει πως ο αγώνας μας τόσο για την σωτηρία του νοσοκομείου όσο και πολύ περισσότερο για την περίθαλψη που δικαιούμαστε θα είναι μακρύς και δεν θα είναι εύκολος. Όμως είμαστε πεισμένοι πως όσο αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε  μπορούμε και να ελπίζουμε και να κερδίζουμε.

Δεν μπαίνουμε σε λογικές ανθρωποφαγίας «να γλιτώσουμε τη συγχώνευση εμείς σε βάρος κάποιου άλλου». Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγώνα που ξεσπάει ενάντια στις πολιτικές που κλείνουν ολόκληρα τμήματα, κλινικές και νοσοκομεία.

Στην κατεύθυνση αυτή -και μετά την κατάληψη της ενιαίας Διοίκησης στη Σάμο πριν 20 μέρες-  συνεχίζουμε τον αγώνα μας υλοποιώντας, στα πλαίσια της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία, την παλιότερη απόφαση για συλλαλητήριο στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας. Απ’ τη μεριά μας προτείνουμε την Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 12:00 το πρωί. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την όσο το δυνατόν πιο μαζική συμμετοχή κατοίκων των νησιών μας. Συντονιζόμαστε με τους Ικαριακούς συλλόγους της Αττικής, με συλλόγους εργαζομένων νοσοκομείων και επιτροπές αγώνα από άλλες περιοχές της χώρας. Συνεχίζουμε τις ενημερώσεις στα νησιά μας.



1.       Όχι στη νέα επίθεση στους εργαζόμενους του Δημοσίου και τις Δημόσιες υπηρεσίες – Όχι στις μετακινήσεις, τις αργίες  και τις απολύσεις

2.       Όχι στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τους νέους οργανισμούς-σφαγεία

3.       Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και αύξηση των χορηγούμενων κονδυλίων για να μπορούν τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν στις ανάγκες περίθαλψης του λαού

4.       Δημόσια Δωρεάν Υγεία χωρίς αποκλεισμούς και προϋποθέσεις