Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ στο πλευρό των εκπαιδευτικών

Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να σταματήσουμε τώρα τη στρατιωτική μπότα από τα σχολεία. Ασφαλώς, κηρύσσοντας επιστράτευση στους καθηγητές -πριν καν υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση- η τροϊκανή συγκυβέρνηση μοιάζει να επιτίθεται στην εργασία γενικότερα, όπως και παντού αλλού. Ωστόσο, πολύ περισσότερα από μισθούς, συνθήκες ή θέσεις εργασίας διακυβεύονται εδώ: είναι η ίδια η δυνατότητα ύπαρξης πολιτισμού για όλους, και κυρίως ως μόρφωση των παιδιών για το μέλλον μας, που αμφισβητούνται.

Αυτή την ανερχόμενη στρατοκρατία πρέπει να σταματήσουμε. Ακόμα περισσότερο που ο αγώνας των καθηγητών δεν είναι απλώς δικός τους αγώνας: το να υπάρχει στοιχειώδης εκπαίδευση για τα παιδιά μας, να μην κλείσουν άλλα σχολεία, να μην απολυθούν άλλοι δάσκαλοι (χωρίς τους οποίους προφανώς δεν υπάρχει εκπαίδευση), δεν είναι θέμα των σημερινών εκπαιδευτικών. Είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας! Για αυτό και το δικό μας καθήκον, εμάς τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, είναι επίσης κρίσιμο. Δεν είναι τυχαία η καμπάνια που έχουν αναλάβει εργολαβικά όλα αυτά τα “μέσα”.

Να κλαψουρίζουν για την “αγωνία των παιδιών” και των γονιών στις πανελλαδικές, να σερβίρουν αμάσητες τις εξ επί τούτοις “κατατάξεις” των διεθνών υπαλλήλων της τρόικας, όταν δεν βγαίνουν ακόμα πιο χοντροκομμένα να βρίζουν τους “καθηγητές του αίσχους”, κλπ. Γιατί φαίνεται ότι μια ήττα των καθηγητών και μια νίκη της στρατοκρατίας θα άνοιγε ακόμα περισσότερο το δρόμο στην ιδεολογική μονοκρατορία μιας μιντιοκρατίας στην υπηρεσία των “αγορών”.

Με την κοινωνία αμόρφωτη, όπως την θέλουν οι τρόικες, ακόμα και το δικό μας έργο, στο εσωτερικό των ΜΜΕ, θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο και εργασιακά ακόμα χειρότερο. Οι καθηγητές, επομένως, πρέπει τώρα να νικήσουν και, καταρχήν, στην ανάγκη να παραμείνουν σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες και όχι στρατιωτάκια.

Ο αγώνας τους είναι για εμάς όλους και το μέλλον των παιδιών και της κοινωνίας μας. Πρέπει μαζί τους να κατεβούμε στους δρόμους, να παραλύσουμε τη στρατοκρατική μηχανή. Και πρέπει, κυρίως εμείς, να ανακόψουμε την καμπάνια του ψεύδους και της συκοφαντίας που εκπορεύεται από τις δικές μας εργοδοσίες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ