Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η ΓΣΕΕ για την ΕΡΤ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26/5/2013

Η ΕΡΤ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ


Στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, τα ζητήματα ενημέρωσης και επικοινωνίας έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία και ενδιαφέρον για τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τον Έλληνα φορολογούμενο που πληρώνουν για να έχουν μια ελεύθερη και αντικειμενική δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Η ΕΡΤ έχει πίσω της μια παράδοση με πολλά θετικά στοιχεία και σκοπός είναι να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την καλή πλευρά των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και ταυτοχρόνως να ανατρέψουμε πάγιες και επιζήμιες πρακτικές κομματικοποίησης, αδιαφάνειας και παρεοκρατίας, οι οποίες πολλές φορές δημιουργούν ένα μη ζηλευτό προϊόν.

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί βελτίωση στον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ και η βελτίωση αυτή πρέπει να συνεχιστεί, να επιταχυνθεί και να φτάσει μέχρι την ολοκλήρωσή της. Στο εξής όταν κανείς θα μιλά για την ΕΡΤ θα πρέπει να κατανοεί πως έχει να κάνει με έναν οργανισμό, ο οποίος λειτουργεί και αναπτύσσεται για το καλό των πολιτών και όχι των κρατικών και κομματικών μηχανισμών.

Η ΕΡΤ υπάγεται στις γενικές αρχές της κοινωνικής υπηρεσίας και του δημοσίου συμφέροντος (public service broadcasting), προωθώντας τις δημοκρατικές αρχές της ισότητας στην πρόσβαση, της πολυφωνίας και της ενημέρωσης, κάτω από την ασπίδα της ανωνύμου εταιρείας Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Αντί κάποιοι να απεργάζονται σενάρια «κλεισίματος», τεμαχισμού, ξεπουλήματος της ΕΡΤ, ας εργαστούν με την ίδια «θέρμη» για μια ΕΡΤ δημόσια και όχι Κυβερνητική – κρατική τηλεόραση, αποκομματικοποιημένη, ανεξάρτητη, ανοιχτή στο διάλογο και την κριτική, ελεγχόμενη από το φορολογούμενο, σύγχρονη και ανταγωνιστική, ποιοτική κατ’ ουσίαν κι όχι στα λόγια.
Καλούμε την Κυβέρνηση να διαψεύσει άμεσα όλα τα σενάρια περί «κλεισίματος» 
της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και να βάλει τέλος στην επιζήμια για την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της σεναριολογία.

Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα δώσουν δυναμικά τη μάχη για τον δημόσιο χαρακτήρα της, όποτε κι αν αυτό χρειαστεί.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Γ.Σ.Ε.Ε. - Πατησίων 69 & Αινιάνος 2, 10434 Αθήνα, Τηλέφωνο Γραφείου Τύπου: 210-8202296, Fax: 210-8202144, E-mail: press1@gsee.gr