Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αρμέγουν το δημόσιο, που προηγουμένως το κατηγορούν!!

...αναδημοσίευση από το www.fmvoice.gr...
Νίκος Μανεσιώτης
Το Ταμείο… της διαφάνειας
14 Φεβρουαρίου
Κρύβεται ο κ. Μητρόπουλος. Αλλά, τις αποκαλύψεις της fmvoice.gr δεν μπορεί να τις αποφύγει! Για το βόλεμα των μνημονιακών και των φίλων των τραπεζιτών στο ΤΑΙΠΕΔ.
Το Δημόσιο κατ΄ εντολή της τρόικας και μετά την συμφωνία των δύο πρώην κομμάτων εξουσίας δημιούργησε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Για την γρήγορη, αποτελεσματική και διάφανη αξιοποίηση της. Μάλιστα, τα στελέχη του υπερηφανεύονται ότι η Ανώνυμη Εταιρεία τους δεν λειτουργεί σαν το… κακό Δημόσιο. Έλα, όμως, που πριν καν φτάσουν στα μεγάλα και σημαντικά, στην πώληση δηλαδή της δημόσιας περιουσίας, το ΤΑΙΠΕΔ… κόλλησε τις παιδικές ασθένειες του άθλιου ελληνικού κράτους (που το συντηρούμε οι πολλοί για να το ξεκοκαλίζουν οι λίγοι).
Η… short list των εκλεκτών
Έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από τότε που η fmvoice.gr αποκάλυψε τις διάφορες… ομορφιές που συμβαίνουν στο ΤΑΙΠΕΔ. Αλλά, ο κ. Μητρόπουλος αγνόησε την προσπάθεια μας να επικοινωνήσουμε μαζί του για να καταγραφεί η θέση του σε όλα τα θέματα του ρεπορτάζ μας.
Κατ΄ αρχάς θέλουμε εξ αρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι στο ρεπορτάζ μας δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση. Απεναντίας, για την ώρα είμαστε ιδιαιτέρως επιεικείς στις διατυπώσεις μας μιας και στην μια υπόθεση εμπλέκεται ένας συνάδελφος.
Αλλά, επειδή δεν γίνεται δύο χρόνια να είσαι σταυροφόρος του μνημονίου και της τρόικας. Επειδή δεν γίνεται να καταγγέλλεις το αμαρτωλό Δημόσιο και να είσαι ο ιεροκήρυκας της ιδιωτικοποίησης-εξυγίανσης του, και μετά να παρατάς την ενεργό δημοσιογραφία για να γίνεις υπάλληλος ενός φορέα που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο.
Επειδή δεν γίνεται από δημοσιογράφος να μεταμορφώνεσαι σε Investor Relations του φορέα που θα διαχειριστεί τις μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην χώρα. Επειδή, κύριοι της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, δεν γίνεται να ισοπεδώνεται η κοινωνία και να διαλύεται η χώρα για να μην χρεοκοπήσει. Επειδή δεν γίνεται να πληρώνει το ΤΑΙΠΕΔ ο ελληνικός λαός για να κάνει την δουλειά του Δημοσίου, αλλά να την κάνει όπως ο υγιής (;) ιδιωτικός τομέας. Επειδή πρέπει να τελειώσουμε με τα ρουσφέτια και την ημετεροκρατία που μας έφτασε μέχρι εδώ, εμείς αναμένουμε τις απαντήσεις σας:
Με ποια λογική ένας δημοσιογράφος χρίζεται Investor Relations; Χάθηκαν οι έμπειροι και ικανοί επαγγελματίες για την θέση αυτή; Μπορεί ένας δημοσιογράφος -επειδή ομιλεί την Κινεζική και γνωρίζει άριστα τις αγορές- να αναλάβει Investor Relations;
Με ποια διαδικασία έγινε η πρόσληψη του κ. Κώνστα; Προκηρύχθηκε διαγωνισμός με απόφαση του δ.σ. του Ταμείου; Που δημοσιεύθηκε, πότε έτρεξε και για πόσο διάστημα;
Πώς ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες στην διαδικασία;
Και οι… 300 της short list πέρασαν από το δ.σ.; Πότε έγινε αυτό;
Κι αν στην short list περιλήφθηκαν 300 άτομα, πόσες χιλιάδες είχε η …long list; Με ποιο σκεπτικό καταλήξατε στην συγκεκριμένη επιλογή;
Γιατί ο κατά το νόμο αρμόδιος, ο κ. Μητρόπουλος, αποφεύγει να μιλήσει μαζί μας;
Γιατί, αφού τα ζητήσαμε όλα αυτά, δεν λάβαμε ακόμα κανένα επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί την διαφάνεια της διαδικασίας;
Υ.Γ. Πέρασε σχεδόν μια μέρα κι ακόμα το γραφείο τύπου του ΤΑΙΠΕΔ δεν μας έδωσε, όπως υποσχέθηκε, την τοποθέτηση της διοίκησης για την καταγγελία της ΄Ενωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας. Μια καταγγελία που, εμμέσως πλην σαφώς, μιλά για στημένο και φωτογραφικό διαγωνισμό. Αλλά, για όλα τα θέματα το ρεπορτάζ συνεχίζεται.