Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Επιλεκτικές "ευαισθησίες"

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσ/νίκης για εισαγγελία που ζητά ονόματα για κινητοποίηση στο ΑΠΘ‏
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τη μαζική κινητοποίηση του εκπαιδευτικού κινήματος για το μπλοκάρισμα της συγκρότησης των Συμβουλίων Διοίκησης στο ΑΠΘ, κατ’ εφαρμογή του κατάπτυστου νόμου Διαμαντοπούλου. Το αγωνιστικό μέτωπο του Ενιαίου Συλλόγου ΔΕΠ, του σωματείου των διοικητικών υπαλλήλων, των συλλόγων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και η κοινή δράση όλης της αριστεράς ενάντια στη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης δείχνει το δρόμο για την ανατροπή του νόμου και της συνολικής επίθεσης.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις απειλές, την τρομοκράτηση του κινήματος και την εισαγγελική παρέμβαση, που ζητάει να (κατα)δοθούν τα ονόματα του προεδρείου του ΕΣΔΕΠ, των σωματείων και των φοιτητών που πρωτοστάτησαν και πρόσκεινται στα σχήματα της ΕΑΑΚ, το ΜΑΣ και την ΑΡΕΝ.
Η κίνηση αυτή αποτελεί κατάφωρη παρέμβαση στο πολιτικό και συνδικαλιστικό εκπαιδευτικό κίνημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία δεν έδειξε αντίστοιχη «ευαισθησία» για την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στο τέλος της μεγαλειώδους συγκέντρωσης της Κυριακής, παρά την εκτεταμένη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα. Σε κάθε περίπτωση, οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Πανεπιστήμια δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θα βαδίσουν με όρους μαζικού κινήματος μέχρι την ανατροπή του νόμου - έκτρωμα.