Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Απόφαση γενικής συνέλευσης συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Ικαρίας

OXI ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 07-02-2012
Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές κυβέρνησης-τρόικας οδηγούν το Ε.Σ.Υ. στην πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση και τους εργαζόμενους στην μισθολογική εξαθλίωση. Οι 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015 θα οδηγήσουν στην κατάρρευση κάθε έννοιας δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, σπρώχνοντας ταυτόχρονα μεγάλα κομμάτια εργαζομένων στη φτώχεια.
Οι κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας φουντώνουν, όπως αποτυπώθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τη μαζικότατη πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας. Χαιρετίζουμε τον αγωνιστικό συντονισμό των νοσοκομειακών συλλόγων της Αθήνας και θέλουμε να αποτελέσουμε κομμάτι των αγώνων αυτών.
Σε μία μαζική συνέλευση και ύστερα από αρκετή συζήτηση, αποφασίστηκαν ομόφωνα:
1. Σύσταση επιτροπής αγώνα, με συμμετοχή συναδέλφων και εκτός Δ.Σ. από όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Σκοπός της επιτροπής αυτής θα είναι η οργάνωση των επόμενων βημάτων του συλλόγου, όπως αυτά θα καθορίζονται μέσα από τις γενικές συνελεύσεις και θα περιλαμβάνουν από απλές άμεσες κινήσεις (π.χ. σίτιση συναδέλφων), έως και τις κινητοποιήσεις που αναμένονται κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.
2. Ανάληψη πρωτοβουλίας μέσω της παραπάνω επιτροπής για διοργάνωση της σίτισης όλων των συναδέλφων μας και ιδίως αυτών που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης μεταξύ μας. Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης της πρωτοβουλίας αυτής θα καθοριστούν μετά από συνεδρίαση της επιτροπής αγώνα τις επόμενες μέρες.
3. Αποστολή εγγράφου στην αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου μας, προκειμένου να μεριμνήσει για τη διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για τη σίτιση των εργαζόμενων βαρδιών μέσα στο χώρο δουλειάς μας.