Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σημαντικές επιτυχίες σε ΔΟΛ και Λέσβο

Παραθέτουμε το ακριβές αντίγραφο της από 07/02/2012 έκθεσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας:
Εως την 20η φεβρουαρίου 2012 δεσμεύθηκαν οι εκπρόσωποι του ομίλου επιχειρήσεων του ΔΟΛ ότι θα καταβληθεί στους εργαζόμενους η διαφορά (20%) της παρακράτησης των δεδουλευμένων αποδοχών μηνός Ιανουαρίου 2012.
Για δεύτερη φορά οι εκπρόσωποι της εταιρείας (Α. Κωτοπούλου -υπεύθυνη μισθοδοσίας & Α.Ρίζου – νομική σύμβουλος), κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΠΕ σήμερα Τρίτη 7/02/2012, ύστερα από την προσφυγή των εκπροσώπων των εργαζομένων, εμμέσως πλήν σαφώς αναγκάστηκαν να παραδεχθούν αυτό που η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΟΛ είχε αναδείξει, περί του ανυπόστατου νομικά «εργασιακού συμφώνου εργασίας» που διακινούσαν εκβιαστικά διευθυντικά στελέχη του Ομίλου και επικαλέστηκαν για την παράνομη μείωση των δεδουλευμένων «οικονομική δυσχέρεια».
Συνάδελφοι/σες, ψηλά το κεφάλι ο αγώνας κλιμακώνεται με όλη την κοινωνία που αντιστέκεται.
Το μόνο τώρα που απομένει στην διοίκηση του ΔΟΛ είναι ο εκβιασμός ατομικών συμβάσεων …. Αλλά και οι αναμενόμενες από την Τρόικα αποφάσεις.
Η δικιά μας απάντηση είναι ο ταξικός αγώνας διαρκείας με όλους τους εργαζόμενους.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΟΛ
2)ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ «ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ»
Αριστοτέλους Βαλαωρίτου 7β & Κωνσταντίνου Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
6932036696 & 6932284573
semmel@hotmail.gr
Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2012
Το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου χαιρετίζει ακόμη μία δικαστική απόφαση που δικαιώνει απόλυτα τους απολυμένους εργαζόμενους της πρώην ημερήσιας εφημερίδας «Αιολικά Νέα». Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης απάλλαξε τους απολυμένους με τη σύμφωνη εισήγηση της εισαγγελέα, από την κατηγορία της εξύβρισης δια Τύπου. Όπως είναι ήδη γνωστό, την κατηγορία εξαπέλυσε με μήνυσή του ο ιδιοκτήτης του «Συνηγόρου του Βορείου Αιγαίου» και πρώην εκδότης των «Αιολικών Νέων» Γιώργος Κονδυλούδης, επ’ αφορμή ενημερωτικής έκδοσης που κυκλοφόρησε στη Μυτιλήνη λίγες ημέρες μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο των «Αιολικών Νέων».
Πρόκειται για μια δικαίωση που αποπνέει ελπίδα και αισιοδοξία, μια απόφαση που αποτελεί νίκη όλων των εργαζομένων της Λέσβου και δυναμώνει το Σωματείο μας στη διαρκή μάχη του ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία, τις παραβιάσεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου. Η νίκη αυτή, βέβαια, δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τη στάση του πρώην εργοδότη που μέχρι και σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά την παύση λειτουργίας της εφημερίδας, δεν έχει καταβάλει καμία αποζημίωση στους εργαζόμενους αυτούς.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ «ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ»
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ