Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ανταρσία στους εκβιασμούς Παπαδήμου και της Τρόικα μέχρι την αντικαπιταλιστική ανατροπή!

Αθήνα 12/2/2012
Μια εκστρατεία τρόμου και κινδυνολογίας για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης απόρριψης στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου καταστροφικού για τα εργατικά δικαιώματα Μνημονίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος της να μειώσει τις απώλειες των κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση Παπαδήμου. Κυρίως όμως να κάμψει την ορμητική αντίσταση της εργατικής τάξης που με τη κλιμάκωση των απεργιών έδειξε ότι μπορεί να στείλει στα αζήτητα τους εκβιασμούς όλων εκείνων που δεν υπολογίζουν στο παραμικρό τις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων και νέων.
Κινδυνολογεί ο εντολοδόχος των Τραπεζιτών, των βιομηχάνων και της Τρόικα ότι θα χρεοκοπήσουμε …και θα στερηθούμε φάρμακα από τα νοσοκομεία, θα ξεμείνουμε από πετρέλαιο, τρόφιμα, θα κλείσουν καταστήματα…
Μάλλον σε άλλη περιοχή του Πλανήτη ζεί ο Παπαδήμος αλλιώς ξεχνάει ποιος ψηφίζει στη Βουλή νόμους που περιορίζουν τη φαρμακευτική δαπάνη, ποιος ζητάει να καταργηθεί η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για τους χρόνια πάσχοντες φτωχούς, ποιος αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους στην φαρμακοβιομηχανία όπως στην ALAPIS, ποιος έχει ρημάξει τα νοσοκομεία με τις περικοπές…
Μάλλον νομίζει ότι έχουμε μνήμη μυρμηγκιού, ο Παπαδήμος και μαζί του ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Καρατζαφέρης , όταν η ανεργία ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο, τα λουκέτα και οι εκβιασμοί των βιομήχανων για μαζικές απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία και περικοπές των μισθών έχουν απλωθεί σαν πανούκλα: Ελληνική Χαλυβουργία, Ελευθεροτυπία, ΑΛΤΕΡ, Λουκίσσας, Ιντρακόμ κα.
Μάλλον δεν έχουν υπόψη τους τον αριθμό υποσιτιζόμενων παιδιών στα σχολεία, το κόσμο που ζει σε κρύες πολυκατοικίες γιατί δεν έχει να πληρώσει πετρέλαιο, τις χιλιάδες των αστέγων που μάταια αναζητούν στέγη.
Αυτοί οι άθλιοι εκβιασμοί ενός πραξικοπηματικά διορισμένου πρωθυπουργού μας εξοργίζουν! Είναι ώρα να τους ξεφορτωθούμε μαζί με το σύστημα τους που βουλιάζει στη κρίση σκορπώντας την φτώχεια, για το οποίο σήμερα ξανά μας ζητούν να κάνουμε και άλλες θυσίες.
Ο μόνο δρόμος είναι η ανατροπή του καπιταλισμού. Είναι η κλιμάκωση της σύγκρουσης των εργαζόμενων με απεργία διαρκείας, για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ και το ευρώ, για την κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των Τραπεζών και των επιχειρήσεων που κλείνουν κάτω από εργατικό έλεγχο, για την απαγόρευση των απολύσεων , για να υπερασπίσουμε μισθούς και συντάξεις, για ίσα δικαιώματα σε όλους, ντόπιους και μετανάστες ενάντια στο φόβο, την διάσπαση, το ρατσισμό και το φασισμό.
Η εναλλακτική λύση είναι η εξουσία των εργαζομένων και όχι μια αριστερή κυβέρνηση γραφειοκρατών που θα διαχειριστεί τις τύχες μας χωρίς να ανατροπή του συστήματος. Αρκετά με τις αυταπάτες! Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη για το πού οδηγούν οι ψεύτικες υποσχέσεις για ένα ανθρώπινο καπιταλισμό!
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964