Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ρουφιάνοι των εφοπλιστών

Μόνο ρουφιάνοι των εφοπλιστών θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που καταγγέλλει η εφημερίδα Σαμιακή Γνώμη, από την οποία εκτός από την αναδημοσίευση του κειμένου (αναφέρεται στη χτεσινή κινητοποίηση στο Βαθύ), αναδημοσιεύουμε και μερικές φωτο. Κάτι τέτοιες στιγμές, τα τοπικά ΜΜΕ δείχνουν την ανεκτίμητη προσφορά τους.
Μακάβρια και απαράδεκτη η στάση του πληρώματος του "ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ"!!! Μόνο ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση του πληρώματος του πλοίου "ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ" χθες το απόγευμα κατά την μεγαλειώδη συγκέντρωση των κατοίκων της Σάμου.
Από την αρχή της συγκέντρωσης οι υπεύθυνοι του πληρώματος, είχαν τοποθετήσει στοn καταπέλτη του πλοίου, την νεκροφόρα μαζί με την άτυχη νεκρή γυναίκα (στο φέρετρο), από τον Εύδηλο της Ικαρίας. Κατά τον προχθεσινό αποκλεισμό στο Λιμάνι του Ευδήλου και του Αγίου Κηρύκου δεν μπόρεσε να προσεγγίσει εκεί και έτσι είχε φτάσει στη Σάμο, με σκοπό να ξαναγυρίσει πίσω κατά την επιστροφή στην Ικαρία.
Αυτή η κίνηση των εργαζομένων του πλοίου είχε ως στόχο να δημιουργήσει δίλημμα στους συγκεντρωμένους ώστε να επιτρέψουν στο πλοίο να φύγει, όμως αυτό όξυνε περισσότερο τα πνεύματα και μετά από πολλές διαμαρτυρίες και αφού πέρασε 1 ώρα περίπου, το απομάκρυναν βάζοντας το αυτοκίνητο σε άλλο σημείο του γκαράζ ώστε να μην είναι ορατό. Η εταιρεία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γι' αυτό το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γεγονός και να μας πει, αν ήταν πρωτοβουλία του πληρώματος ή έγινε κατόπιν εντολών της! Δεν είναι δυνατόν ένα άψυχο σώμα να βεβηλώνεται με αυτό τον τρόπο και από εργαζομένους αλλά και από πολίτες!!!