Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Κόψιμο του Παπαδήμου στον αέρα - συνέχιση των απεργιών

Με νέα γενική συνέλευση, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η κοινοβουλευτική εξέλιξη της τροπολογίας που έχει κατατεθεί για τους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ (και λογικά την Πέμπτη μπαίνει σε ψηφοφορία) θα συνοδεύεται με απεργιακή πίεση για την υπερψήφισή της. Η πρόταση για απεργίες συγκέντρωσε 86 ψήφους και η πρόταση για στάσεις εργασίας 65 ψήφους. Αναδημοσιεύουμε από το http://dimosiografoiert.blogspot.com το ακριβές κείμενο των δράσεων (θα προστεθεί και η εξέλιξη που προέκυψε μετά τη σύσκεψη στην ΕΣΗΕΑ, εργαζομένων με αποφάσεις συνελεύσεων από ALTΕR, ΔΟΛ, Ελευθεροτυπία, Απογευματινή, ΕΡΤ, για συναυλία έξω από το ALTER). Επίσης εκατοντάδες απεργών έκοψαν τη μετάδοση της συνέντευξης του Παπαδήμου, παρεμβαίνοντας στη ροή, όπου και υπήρξαν και κάποιες στιγμές έντασης.
ΔΕΥΤΕΡΑ 12.12.2011
Ραντεβού στις δώδεκα (12:00) το μεσημέρι στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να προετοιμαστεί η Συνέντευξη Τύπου όλων των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα. Το απόγευμα στις τέσσερις (16:00) καλούνται οι συνάδελφοι της ΕΡΤ στο κτίριο της ΕΤ1 στην Κατεχάκη, όπου διοργανώνεται τηλεμαραθώνιος για την Γιούνισεφ . Στόχος η προβολή των αιτημάτων μας και η εθελοντική μας συνδρομή στην διοργάνωση.
ΤΡΙΤΗ 13.12.2011
Ραντεβού στην βουλή στη μια (13:00) προκειμένου να συζητήσουμε με βουλευτές για την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας
ΤΕΤΑΡΤΗ 14.12.2011
Συνέντευξη τύπου των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ , για την πορεία των κινητοποιήσεων μας και την προώθηση των αιτημάτων μας
ΠΕΜΠΤΗ 15.12.2011
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις έξι το απόγευμα (18:00), έξω από την βουλή των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα κατά την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας. Επίσης επιδιώκεται επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς που εμπλέκονται στην τροπολογία που κατέθεσε η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΣΠΕΡΤ .
Διακόπηκε η συνέντευξη Παπαδήμου
Διακόπηκε η απευθείας συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού από τη ΝΕΤ, με κατάληψη των εργαζομένων στον τρίτο όροφο του Ραδιομεγάρου. Η ΕΡΤ μετέδιδε τη συνέντευξη , λαμβάνοντας την εικόνα από άλλο δίκτυο, ενώ ήταν σε εξέλιξη 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ
Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, ψηφίσαμε για μια ακόμα φορά την συνέχιση του αγώνα μας και την κλιμάκωση των Κινητοποιήσεων , με απεργίες διαρκείας έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ενώ θα πραγματοποιήσουμε νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2.00μμ στο κτήριο της ΕΡΤ.
Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης και ενώ βρισκόμαστε σε 20ημερο συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, μάθαμε ότι η Δημόσια Τηλεόραση μετέδιδε την συνέντευξη του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, που συνιστά προφανώς δημοσιογραφικό προιόν. Μετά από ομόφωνη απόφαση όλοι οι δημοσιογράφοι που μετείχαν στην συνέλευση απαίτησαν την διακοπή της μετάδοσης, με την μαζική τους παρουσία στη ροή του προγράμματος.
Η Γενική Συνέλευση συμφώνησε ότι αναμένει την δέσμευση – έστω και προφορική- των αρμόδιων Υπουργών και της Βουλής, ότι θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδος η τροπολογία για την επίλυση των προβλημάτων μας από τους αρμόδιους Υπουργούς.
Ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, δέχεται να ενταχθεί η τροπολογία που αφορά τα αιτήματά μας, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου του ,που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη. Αναμένουμε και την δέσμευση του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου, ότι θα ψηφιστεί η τροπολογία για να λύσουμε την απεργία μας. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των Βουλευτών, που ξεπερνούν τους 130, που κατέθεσαν την τροπολογία με την οποία ουσιαστικά κατοχυρώνεται η δημοσιογραφική λειτουργία στα δημόσια μέσα.
Ο αγώνας μας έχει κόστος, προσωπικό- οικονομικό- αλλά και επαγγελματικό. Είμαστε μάχιμοι δημοσιογράφοι και θέλουμε να είμαστε στη πρώτη γραμμή της ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Με τις κινητοποιήσεις μας υπερασπιζόμαστε και περιφρουρούμε όχι μόνο τα δικά μας εργασιακά δικαιώματα , αλλά και του άγρια δοκιμαζόμενου ευρύτερου κλάδου μας, καθώς και την επαγγελματική μας ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ , την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.
Οι εκπρόσωποι
Νίκος Γρυλλάκης
Βασιλεία Ζερβού
Συναυλία έξω από το ALTER
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σύσκεψη εργαζομένων από χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Η αρχική πρόσκληση ήταν από την εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ και υπήρξαν ανταποκρίσεις με αποδοχή της πρόσκλησης, από συνελεύσεις στο ALTER, την Ελευθεροτυπία και την ΕΡΤ. Επίσης συμμετείχαν εργαζόμενοι από την Απογευματινή.
Αρχικά έγινε συζήτηση και ενημέρωση για τις εξελίξεις σε κάθε χώρο. Ακολούθως έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι στο ALTER διοργανώνουν συναυλία έξω από το κανάλι (μεγάλο μέρος των καλλιτεχνών έχει ήδη κλειστεί, ενώ έχουν γίνει και οργανωτικά βήματα στον τεχνικό τομέα). Εκτιμήθηκε ότι η συνυπογραφή-συνδιοργάνωση θα μας βοηθούσε όλους, τόσο στους "επιμέρους" αγώνες μας, όσο και συνολικά σαν ΜΜΕ διότι η επίθεση που δεχόμαστε είναι γενικευμένη.
Μέχρι την Κυριακή θα έχει μορφοποιηθεί το κάλεσμα από τους εργαζόμενους του ALTER σε κάποιο αφισάκι, ώστε να προστεθούν και χώροι που απουσίαζαν (πχ δημοτικά ραδιόφωνα, ΑΠΕ, ιδωιωτικά ΜΜΕ όπου έχουν γίνει απολύσεις), αλλά και να έχει κλείσει το καλλιτεχνικό μέρος. Από τους συμμετέχοντες από την ΕΡΤ, ενημερώσαμε ότι νωρίτερα την Πέμπτη έχουμε κινητοποίηση έξω από τη Βουλή, χωρίς αυτό να είναι ανταγωνιστικό προς τη συναυλία, στην οποία μπορούμε να πάμε μαζικά αμέσως μετά, ή να κάνουμε και κατανομές, ώστε να υπάρχει σταθερά κάποια ομάδα από εμάς, αν η εξέλιξη στη Βουλή πάει σε μάκρος.
Eκτιμήθηκε ότι η συντονισμένη κινητοποίηση εργαζομένων στα ΜΜΕ, την ίδια ημέρα, δημιουργεί συνθήκες ανάδειξης των προβλημάτων μας και μεγιστοποίηση της πίεσης. Εκφράστηκε η πρόταση των συναδέλφων από άλλους χώρους προς την πλευρά μας και αφού είχαμε ενημερώσει, για το ποιός είναι ο προβληματισμός και οι αποφάσεις της συνέλευσης των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ για το θέμα των εξαιρέσεων, να εξαιρεθεί η μετάδοση της συναυλίας (που θα έχει και κάποιους χαιρετισμούς από τους χώρους που βρίσκονται σε κινητοποίηση, ενδεχομένως και από εργαζόμενους εκτός ΜΜΕ) με τη λογική ότι δεν αποτελεί εξαίρεση με τις μορφές, οι οποίες μας προβληματίζουν (πχ κοινοβουλευτικές, κυβερνητικές, αθλητικές δραστηριότητες), αλλά αποτελεί ένα είδος "απεργιακού δελτίου". Σας το μεταφέρουμε και αναμένουμε απαντήσεις. Από τη συνάντηση της Παρασκευής βγήκε επιτροπή από όλους τους χώρους που συμμετείχαν (και συμμετέχουμε και εμείς) που θα τρέξει το θέμα της συναυλίας. Να τονίσουμε ότι δεν συμμετείχαν στη συνάντηση, αλλά και την συντονιστική της συναυλίας μόνο δημοσιογράφοι, αλλά και συνάδελφοι διοικητικοί και τεχνικοί. Επίσης θα τους μεταφέρουμε την εμπειρία μας στο θέμα της μετάδοσης της συναυλίας μέσω ίντερνετ.
Από την πλευρά των εργαζομένων του ALTER, οι όποιες επικοινωνίες γίνονται με το συνάδελφο Γ. Φιλιππάκη που έχει και το γενικό συντονισμό. Από την ΕΡΤ στη συνάντηση συμμετείχαν οι Σωτήρης Δαματόπουλος, Θόδωρος Βαρίκος και Νάσος Μπράτσος. Η διακίνηση του υλικού που θα προκύψει από τους συναδέλφους του ALTER θα γίνει με πρωτοβουλία του κάθε χώρου στις δράσεις του και με κάθε δυνατό τρόπο (e-mail, δελτία Τύπου, χρήση ιστοσελίδων, κλπ).