Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Οι καλικάντζαροι της ακτοπλοΐας - βλάβη εν πλω, στο 40χρονο Αγ. Γεώργιος

Άρχισαν τα κλαταρίσματα στην ακτοπλοΐα. Το 40χρονο πλοίο «Άγιος Γεώργιος» το βράδυ της Παρασκευής, χάλασε στην Κύθνο και 275 επιβάτες θα έχουν να θυμούνται τις γιορτές του 2011 και γι αυτόν το λόγο. Μπήκε στο λιμάνι, δεν μπορούσε να κάνει ανάποδα, έδεσε με το ζόρι και άρχισε η "κλασσική" διαδικασία, επιθεώρηση από το ρωσικό νηογνώμονα για να διαπιστώσει αν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα. Ότι πέρασε δηλαδή και ο γράφων στις 9 Ιουλίου του 2005 στο λιμάνι της Πάρου, επιβάτης τότε του Εξπρές Σαντορίνη για Ικαρία.
Αν και αυτή τη στιγμή, δεν ξέρουμε την εξέλιξη, φανταζόμαστε ότι μετά από πολλές ώρες θα έχει αποπλεύσει για τα υπόλοιπα λιμάνια του προορισμού του, Σέριφο, Σίφνο και Μήλο. Όχι δεν είναι το 40χρονο πλοίο (ένα χρόνο μεγαλύτερο του «Ιεράπετρα») για απόσυρση, εσείς είσαστε μηδενιστές που δεν αναγνωρίζετε το έργο της τρικομματικής κυβέρνησης, της τρόικας και των εφοπλιστών. Αντί να τους φιλήσετε το χέρι που μας βάζουν έστω και σαπάκια για να ταξιδεύουμε, διαδηλώνετε, απεργείτε, κάνετε καταλήψεις και γενικά το έχετε ρίξει στις κινητοποιήσεις.
Για να σοβαρευτούμε όμως. Δοθείσης της ευκαιρίας, δηλαδή τώρα που έρχονται τα Φώτα, μήπως πρέπει να κυνηγήσουμε μια και καλή τους καλικάντζαρους της ακτοπλοΐας και τους πολιτικούς τους φίλους?
ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (αναδημοσίευση από το peiratikoreportaz.blogspot.com)
Υ.Γ. το πλοίο είναι ιδιοκτησίας του κ. Βαγγέλη Βεντούρη, αδελφού του προέδρου των ακτοοπλόων εφοπλιστών Απόστολου Βεντούρη.
Τελικά, το "Αγιος Γεώργιος" δεν έκανε δρομολόγιο. Οι 275 επιβάτες, μετά απο 12ωρη καθυστέρηση , έφυγαν, στις 7 το πρωί, με άλλο πλοίο !
"Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά
κι αρχι, αρχι-ταλαιπωρία
μες την Κύθνο,
μές την Κύθνο,
με τα ...πλοία !
Δώδεκα ώρες αναμονή ,
κούραση και υπομονή
και αρχι-αρχι-ταλαιπωρία
με τα ...υπερήλικα,υπερήλικα ...
τα πλοία" !....
Το "Αγιος Γεώργιος" παρέμεινε τελικά στο λιμάνι της Κύθνου και οι 275 επιβάτες για Σέριφο, Σίφνο και Μήλο και Κίμωλο ταξίδεψαν στις 7 το πρωί, σήμερα για τον προορισμό τους, με το πλοίο "Ακουα Τζούελ" !
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» στην Κύθνο
Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κύθνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π. 9913, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή, εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο, με 279 επιβάτες. Από τη Λιμενική Αρχή Κύθνου απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Οι επιβάτες του πλοίου θα προωθηθούν στους προορισμούς τους πρωινές ώρες σήμερα με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ»...