Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοινώσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων

1)Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr, e-mail: eter@eter.gr
Μετά την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στα μέλη μας από την διοίκηση του ραδιοσταθμού Κόκκινο, αναστέλλεται η κηρυχθήσα, από την Ένωσή μας, απεργία για αύριο Παρασκευή 23/12/2011
2)EKA για «AIR 104,4»
Αρ. Πρωτ.: 4226 Αθήνα, 22/12/2011
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Το ΕΚΑ συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στηρίζει την 24ωρη Απεργία τους από 06.00 την Παρασκευή 23/12 έως 06.00 το Σάββατο 24/12 στο ραδιοφωνικό Σταθμό «AIR 104,4».
Σήμερα που οι εργαζόμενοι δεχόμαστε ανηλεή επίθεση στο εισόδημα μας και τις εργασιακές μας σχέσεις, σήμερα που οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε. βιώνουν έναν νέο μεσαίωνα, θα περιμέναμε όλοι μια άλλη στάση, ειδικά από δημόσιους ραδιοσταθμούς.
Καλούμε την Διοίκηση του «AIR 104,4» να καταβάλλει άμεσα τα δεδουλευμένα που χρωστάει στους συναδέλφους μας από τον Ιούνιο του 2011 έως σήμερα (συμπεριλαμβανομένου του Δώρου Χριστουγέννων) και να σταματήσει να προκαλεί με δηλώσεις, αντί να απολογείται για την διαρκή παρανομία της.
Το Δ.Σ.
3)«NOVA ΣΠΟΡ FM»
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2011
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, διαμαρτυρόμενα για τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων μας, που έγιναν διότι δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών και για δήθεν οικονομοτεχνικούς λόγους, αποφάσισαν σε έκτακτη συνεδρίασή τους, κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 23 Δεκεμβρίου 2011 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου 2011 όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών ραδιοφώνου, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «NOVA ΣΠΟΡ FM».
ΖΗΤΩΝΤΑΣ:
· Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων μας.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
4)Κλιμακώνεται ο αγώνας για τα Δημόσια ΜΜΕ
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2011
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μετά από συνεδρίασή του και με τη σύμφωνη γνώμη των Προέδρων των Ενώσεων μελών της αποφάσισε:
 Να στηρίξει και να συντονίσει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ΓΓΕ, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα και το Κανάλι της Βουλής, που αντιπαλεύουν τις προσπάθειες υπαλληλοποίησης της ενημέρωσης και εφαρμογής των μέτρων της εφεδρείας, της κατάλυσης των συλλογικών συμβάσεων μέσω του ενιαίου μισθολογίου, της απόλυσης των συμβασιούχων. Δηλώνουμε ότι παλεύουμε για την ενίσχυση της Δημόσιας Ενημέρωσης στην υπηρεσία των πολιτών.
 Να συνεχίσει τη διαβούλευση με τους αρμόδιους Υπουργούς μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, επιμένοντας κατά βάση στην τροπολογία που έχει καταθέσει μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ –και την οποία προσυπέγραψαν περισσότεροι από 150 βουλευτές όλων των κομμάτων. Εφόσον οι προσπάθειες δεν ευδοκιμήσουν, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε και εξουσιοδότησε το Προεδρείο να κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις με όλες τις μορφές, ακόμη και με απεργία διαρκείας. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. είναι αλληλέγγυα σε όλες τις Ενώσεις - μέλη της στη μάχη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη της σε όλους τους αγώνες που αναπτύσσονται από εργαζόμενους σε άλλους κλάδους και καλεί τους δημοσιογράφους να δώσουν τη μάχη της προβολής αυτών των αγώνων και της ελεύθερης ενημέρωσης της κοινής γνώμης αντικρούοντας τις πιέσεις για αποσιώπηση των αγώνων και στρεβλή ενημέρωση.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.