Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για το Ακτοπλοϊκό οι Σύλλογοι Ικαρίας & Φούρνων της Αθήνας

Με ομόφωνη απόφαση που πήρε το διασυλλογικό όργανο Ικαρίας & Φούρνων συνεχίζονται οι αντιδράσεις της αθηναϊκής παροικίας στην υποβάθμιση που δρομολογείται με την ενδεχόμενη οριστική απόσυρση του Νήσος Μύκονος από τα νησιά μας και την αντικατάσταση του με πλοίο 40ετίας.
Σε συνεδρίαση τους τη Δευτέρα το βράδυ, οι σύλλογοι έδωσαν ραντεβού και καλούν τα μέλη τους στην προβλήτα του πλοίου Ιεράπετρα στον Πειραιά για να εμποδιστεί ο απόπλους του, την Τετάρτη 14/12 στις 2 το μεσημέρι (με ώρα αναχώρησης του πλοίου στις 18:00. Αν αλλάξει πάλι η ημερομηνία του 1ο δρομολογίου του πλοίου, τότε η κινητοποίηση θα μεταφερθεί αυτόματα για εκείνη την ημέρα).
Έπειτα από διάλογο και επί μέρους διαφωνίες, αποφασίσθηκε το πλαίσιο διαμαρτυρίας των συλλόγων παραμένει ίδιο με της τελευταίας τους ανακοίνωσης, ενώ παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο συμπληρωματικής επιστολής αλλά και θα διερευνηθούν οι δυνατότητες αντίδρασης και σε άλλα επίπεδα. Επίσης, θα υπάρξει συνεννόηση με τους κατοίκους των νησιών μας για ταυτόχρονες κινητοποιήσεις, όπως και θα γίνει προσπάθεια ενημέρωσης και σύμπλευσης με όσους επιβάτες και επαγγελματίες επιθυμούν να ταξιδέψουν προς τα νησιά μας εκείνη την ημέρα.
Οι σύλλογοι εξέφρασαν τη πρόθεση τους για δυναμική αντίδραση μια που το ζήτημα είναι κυριολεκτικά ζωής και θανάτου. Επικύρωσαν την πρόθεση τους να αγωνιστούν όλοι μαζί δυναμικά και καλούν τα μέλη τους να βρεθούν όλοι στο λιμάνι του Πειραιά.
αναδημοσίευση από το ikariamag
EKTAΚΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Η Hellenic Seaways μόλις ανακοίνωσε ότι το Νήσος Μύκονος θα κάνει το τελευταίο του δρομολόγιο στις 15 και όχι στις 13 Δεκεμβρίου όπως είχε αναρτηθεί. Θυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη παράταση καθώς το Νήσος Μύκονος επρόκειτο να ολοκληρώσει την προηγούμενη εβδομάδα αλλά καθώς όπως υποστηρίζεται το Ιεράπετρα δεν είναι ακόμα έτοιμο.