Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Κινητοποίηση για το άσυλο

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
www.antiracismfascism.org
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24 Φλεβάρη 2011
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο που στεγάζονται οι Επιτροπές Ασύλου (Καλλιπόλεως 1 και Αλατσατών) θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή 25 Φλεβάρη οι Αφγανοί Πολιτικοί Πρόσφυγες που βρίσκονται στην 56η μέρα Απεργίας Πείνας στα Προπύλαια.
Έξι εβδομάδες μετά από τις εξαγγελίες Παπουτσή για την έναρξη των Επιτροπών Ασύλου και ούτε ένας Πολιτικός Πρόσφυγας δεν κυκλοφορεί στην Αθήνα με την κάρτα Ασύλου. Οι επιτροπές ασύλου με προφανή σκοπό να κωλυσιεργήσουν τις διαδικασίες βρίσκουν κάθε είδους γραφειοκρατικά τερτίπια παγώνοντας στην ουσία τις διαδικασίες απόδοσης ασύλου.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο», δηλώνουν οι Αφγανοί Απεργοί Πείνας των Προπυλαίων που βρίσκονται στην 56η μέρα Απεργίας Πείνας με ορατό πλέον τον κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή. Πάμε να διαμαρτυρηθούμε έξω από τις επιτροπές ασύλου ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες αφού δεν μένουν και πολλές μέρες μέχρι να θρηνήσουμε τον πρώτο θάνατο».
Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα παρευρεθούν εκτός των Πολιτικών Προσφύγων, ο Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πέτρος Κωνσταντίνου, συνδικαλιστές και φοιτητές της Νομικής Σχολής που έχουν εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα των Πολιτικών Προσφύγων.