Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ηλυσιακός-Νέα Ιωνία: 2-1

Παιχνίδι με άγρια ομορφιά ήταν αυτό μεταξύ του γηπεδούχου Ηλυσιακού και της φιλοξενούμενης Νέας Ιωνίας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με ωραίο μακρινό σουτ του Βλασερού και πήγαν στο ημίχρονο με το προβάδισμα. Στο πρώτο μερος οι γηπεδούχοι είχαν σοβαρά προβλήματα ανάπτυξης και οι φωναχτές γκρίνιες από τους φίλους τους στην εξέδρα, έκαναν το μέλλον του παιχνιδιού να δείχνει δυσοίωνο γι αυτούς. Ευτύχησαν να ισοφαρίσουν λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο 61΄ , με το παιχνίδι να "ανάβει". Όσο πίεζε η Νέα Ιωνία, τόσο έκαναν εύκολα λάθη οι γηπεδούχοι.
Με το σκορ ισόπαλο, η Νέα Ιωνία διαμαρτυρήθηκε για ακύρωση τέρματός της σαν οφσάιντ (από την οπτική γωνία που είχα δεν έχω άποψη). Ακολούθησε στο 80΄ το δεύτερο γκολ του Ηλυσιακού, με φάουλ, όπου η Νέα Ιωνία διαμαρτυρήθηκε (και μάζεψε και μερικές κίτρινες κάρτες σε βάρος της) για την εγκυρότητά του και μάλλον είχε δίκιο, τόσο για το χρόνο εκτέλεσης του φάουλ, όσο και για θέση ορισμένων παικτών των γηπεδούχων. Στη συνέχεια χάθηκαν και από τις δύο πλευρές σημαντικές ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν οριζόντιο δοκάρι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και έτσι να φεύγουν με πικρή γεύση.
Για να πούμε και μια γνώμη, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, η Νέα Ιωνια το πάλαιψε (όπως και τον αγώνα που κέρδισε εντός έδρας με τον Αθηναϊκό), ήταν καλύτερη από άλλες εμφανίσεις που ήταν τραγικές. Βαθμούς θα πάρει στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αν θα φτάσουν για να διεκδικήσει(πολύ δύσκολα)τη σωτηρία της, αυτό θα κριθεί μάλλον από συνδυασμούς αποτελεσμάτων.
Τα αποτελέσματα στον 8ο όμιλο
Αιγάλεω-Φωστήρας: 2-0
Ηλυσιακός-Νέα Ιωνία: 2-1
Αθηναϊκός-ΠΑΟΚ Γλυφάδας: 0-3
Άγιαξ Ταύρου-Άγιοι Ανάργυροι: 2-0
Άγιος Ιερόθεος-Ελπιδοφόρος: 0-1
Α.Ο.Περιστερίου-Ήφαιστος: 0-1
Αιολικός-Χαϊδάρι:2-2
Την άλλη Κυριακή (της αποκριάς) ο 8ος όμιλος του περιφερειακού πρωταθλήματος δεν έχει αγωνιστική δράση.