Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Για τους 300

Επιτροπή Σωματείων, Συνδικαλιστών, Εργαζομένων και Ανέργων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Επιτροπή Σωματείων, Συνδικαλιστών, Εργαζομένων και Ανέργων πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Δεν έγινε κατορθωτή η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Οι Γενικοί Γραμματείς κα Περγελέ και κος Τάκης, με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή, δήλωσαν η μεν πρώτη αναρμοδιότητα, ο δε δεύτερος (καθ’ ύλη αρμόδιος) αδυναμία να τοποθετηθεί επί του ζητήματος πριν συνεννοηθεί με τον Υπουργό. Μας παρέπεμψαν σε επόμενη συνάντηση σε αόριστο χρόνο.
Θεωρούμε τη στάση του υπουργείου απαράδεκτη και ανεύθυνη. Δεδομένου ότι η απεργία πείνας διανύει την 24η μέρα είναι έως και εγκληματική. Μετά από 24 μέρες, και ενώ οι απεργοί πείνας ήδη έχουν αρχίσει να μεταφέρονται στα νοσοκομεία, είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει θέση του υπουργείου απέναντι στο ζήτημα και να χρειάζεται να συσκεφθούν για να απαντήσουν.
Παρόλα αυτά ζητήσαμε να μεταφερθεί στον Υπουργό η θέση των εργαζομένων ότι οι 300 απεργοί πείνας είναι συνάδελφοι εργάτες, ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αφορούν την επισφάλεια που βιώνουν πλέον όλοι οι εργαζόμενοι, απαιτήσαμε να τεθεί προ των ευθυνών του για την υγεία και τη ζωή τους και δηλώσαμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε δυναμικά και ανυποχώρητα δίπλα τους.
Αθήνα 17/02/11