Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Γ΄ Εθνική: ΠΑΣ Ίκαρος- ΑΟ Ένωση Ιλίου: 60-96

...αναδημοσίευση από τη συνεργαζόμενη με το Blog ιστοσελίδα της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου www.basketblog.gr, στη φωτο ο Ζαχαριάδης (νο11 του Ικάρου)...
Τη Κυριακή 13/2 το μεσημέρι οι παίκτες του Ικάρου ξεκίνησαν άλλο ένα παιχνίδι καλαθοσφαίρισης στο κλειστό Γυμναστήριο του Αγ. Κηρύκου στα πλαίσια των υποχρεώσεων του στην Γ΄ Εθνική. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες της ακριτικής μας ομάδας ξεκίνησαν δυνατά, σε άμυνα και επίθεση (πολύ καλός στις διεισδύσεις ο Βαγγέλης Τσουρής) με το αποτέλεσμα 21-28, η «εκνευριστική» ευστοχία έξω από την γραμμή των 3 πόντων των παικτών της Ένωσης και 2 τεχνικές ποινές εις βάρος της ομάδας της Ικαρίας (αχρείαστες από το δίδυμο των διαιτητών) στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου, έφεραν τον Ίκαρο να ακολουθεί πολύ πίσω 9-20 και να τελειώνει συνολικά το πρώτο ημίχρονο με τον πίνακα να γράφει 30-48.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ίκαρος έσφιξε την άμυνα του, ευστοχούσε, αλλά δεν μπορούσε να καλύψει την διαφορά των 18 πόντων που είχε δημιουργηθεί από τις προηγούμενες περιόδους. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι άμυνες χαλάρωσαν, κυρίως του Ικάρου (ίσως και η κούραση βασικών παικτών του), η Ένωση έφερε το παιχνίδι και κάτω από το καλάθι του όπου ήταν εύστοχοι… και στα φάουλ…με φυσικό επακόλουθο τον πίνακα να γράψει, τελικό σκορ: 60-96.
Σχόλιο του συνεργάτη μας Γιώργου Βιτσαρά
Θα σταθώ λίγο στο σημείο που οι διαιτητές με τα σφυρίγματα τους εκνεύρισαν του πάντες!! Είναι εις βάρος του Ικάρου να ξοδεύουν οι παίκτες του την ενέργεια τους (εκνευρισμό-απογοήτευση-νεύρα) για τις αποφάσεις των διαιτητών. Σωστό λάθος δεν έχει καμία σημασία. Οι παίκτες δεν πρέπει να επηρεάζονται από αυτές αλλά ούτε και από την εξέδρα. Γνωρίζουν τι γίνεται μέσα στο γήπεδο (άλλωστε τα φαλτσο-σφυρίγματα υπήρχαν και για την άλλη πλευρά) και δεν χρειάζεται να καταναλώνουν τις δυνάμεις τους εκεί. Να αναφέρω ότι η Ένωση Ίλίου βρίσκεται στην δεύτερη θέση, όπου σε περίπτωση ισοβαθμίας σημαντικό ρόλο για την άνοδο θα παίξουν οι πόντοι, κάτι που φάνηκε, αφού κυνηγούσε το μεγάλο σκορ μέχρι το τέλος. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, είναι μεγάλη μας τιμή να μας εκπροσωπούν αυτοί οι παίκτες στην πολύ δύσκολη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Μπορεί η ομάδα του Ικάρου να μην έχει ακόμη νίκη αλλά αυτή η χρονιά, σε όσους όμως από εμάς αρέσει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) θα μας μείνει αξέχαστη και λόγω των πολύ καλών παικτών -ομάδων (πολύ πιο ανεβασμένο επίπεδο από το τοπικό μας πρωτάθλημα) που έρχονται αλλά και το ότι τα νέα παιδιά του Ικάρου αποκτούν εμπειρίες που οι παλαιότεροι δεν τις είχαν.
Το ρεπορτάζ του αγώνα είναι του συνεργάτη μας Γιώργου Βιτσαρά.
ΠΑΣ Ίκαρος (Καλαμάρας): Τσουρής Γιώργος 7 (1), Πετσάκος, Τσουρής Βαγγέλης 25 (2), Τσαντές 3, Τέσκος Μπάμπης 4, Ζαχαριάδης 6, Χατζηνάκης 2, Τέσκος Γιώργος 6, Χωριάτης 4, Κιουλανής 3, Μαυρογιώργης, Μαρκάκης.
ΑΟ Ένωση Ιλίου: Μπέλλας Ι. 14 (3), Σπηλιόπουλος 9 (3), Σκαλωμένος 4, Στρατομήτρος 20 (3), Σαρίκας 9 (3), Μπέλλας Ο. 23 (1), Λοϊζος 12, Καραγιώργος 5 (1).
Διαιτητές: Κουτσοδήμος – Τρίγκα.