Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Παπάδος Γέρας - ΠΑΣ Ίκαρος Ικαρίας: 80-69

...Το ρεπορτάζ και η φωτο είναι από το www.sportlesvos.gr, ενώ το σχόλιο από το www.samosbasket.gr, την ιστοσελίδα της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. νομού Σάμου...
Στο ύψος τους στάθηκαν οι πρωταθλητές Λέσβου, που επιβλήθηκαν το απόγευμα στο κλειστό της Νεάπολης του Ικάρου με 80-69, πετυχαίνοντας έτσι την έβδομη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα.
Η Electronet Γέρα, παρά τις ατυχίες της και τους τραυματισμούς των προηγούμενων ημερών, μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση των ουραγών μεν, μαχητικών δε παικτών του Ίκαρου, που σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν μέσα στο παιχνίδι. Όμως η Γέρα είχε τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία, αλλά και την ποιότητα παικτών όπως ο Ιμπέζα, ο Χολέβας, ο Σαρήμπαλος και ο Γ.Ζεστός που έδωσαν λύσεις σε κρίσιμα σημεία και οδήγησαν εκ του ασφαλούς την ομάδα του Παπάδου στη νίκη.
Μπορεί η πρώτη περίοδος να βρήκε μπροστά στο σκορ τον Ίκαρο (16-17), που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γρήγορο μπάσκετ που επιλέγει να παίξει ο κόουτς Μαρκάκης, ωστόσο το ημίχρονο έκλεισε με την Electronet Γέρα να προηγείται με σκορ 35-28, έχοντας τον Ιμπέζα και τον Σαρήμπαλη σε ρόλο σκόρερ. Η ομάδα της Ικαρίας πάλεψε για το καλύτερο και κατάφερε να μειώσει στην τρίτη περίοδο (53-48), με αιχμή του δόρατος τον Βαγγέλη Τσουρή, αλλά και τους Ζαχαριάδη και Γιώργο Τέσκο.
Στην τελευταία και καθοριστική περίοδο, παρά το ότι ο Ίκαρος πλησίασε στο καλάθι και έδειχνε να πιστεύει στην παρθενική του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, η Γέρα με τον Χολέβα εκτελεστή από την περιφέρεια και τον Γιάννη Ζεστό σε κρίσιμα σουτ και ντράιβ, ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, ολοκληρώνοντας το ματς με νίκη 80-69. Σημαντικές βοήθειες για το συγκρότημα του Στέφανου Μαρίνα έδωσαν οι Κακαγιάννης και Βολικάκης, που πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής και έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ, η οποία παρέσυρε και τους συμπαίκτες τους σε σημεία του αγώνα, που ο Ίκαρος είχε πλησιάσει απειλητικά.
Τα δεκάλεπτα: 16-17, 35-28, 53-48, 80-69.
ΑΠΣ Παπάδος Γέρας (Μαρίνος): Ιορδάνους 1, Κακαγιάννης 4, Σαρήμπαλης 14 (1), Χολέβας 13 (3), Χρυσός 2, Γ. Ζεστός 20 (1), Μητζίκης 2, Ιμπέζα 24, Βολικάκης.
ΠΑΣ Ίκαρος (Μαρκάκης): Τσουρής Γιώργος 3, Τσουρής Βαγγέλης 22 (2), Ζαχαριάδης 18, Χατζηνάκης 4, Τέσκος Γιώργος 18 (3), Ζελεπός 4, Ξενάκης, Χωριάτης, Μαρκάκης, Σκαντζής
Διαιτητές: Παπανικολάου – Τσάτσος.
Σχόλιο, samosbasket: Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι η αποστολή του Ικάρου υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία αφού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η ομάδα πέταξε τελικά για τη Μυτιλήνη στις 15.00 (4/2/2011) και ενώ ο αγώνας άρχιζε στις 18:00, ενώ και πάλι λόγω των καιρικών συνθηκών ο προπονητής του Ικάρου κ. Καλαμάρας Νίκος δεν μπόρεσε να είναι κοντά στην ομάδα, αφού η πρωϊνή πτήση προς Ικαρία (4/2/2011) δεν πραγματοποιήθηκε. Και όλα αυτά διότι το πλοίο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» είχε δώσει το δρομολόγιο της Πέμπτης 3/2/2011 προς Μυτιλήνη ως ανεκτέλεστο. Αλλά και εκτελεστέο να είχε δοθεί, προφανώς θα υπήρχε και πάλι πρόβλημα, λόγω του απαγορευτικού που είχε δοθεί για ένα 48ωρο περίπου από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία του Αιγαίου.
Από το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου