Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Oι λιμενεργάτες για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ( ΟΜ.Υ.Λ.Ε )


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης με Στάση Εργασίας την Πέμπτη 30 Νοέμβρη από 2μμ έως 3μμ για την Παγκόσμια Ειρήνη

Στα πλαίσια των εργασιών της 3ης Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Λιμενεργατών (European Dockworkers’ Council-EDC) αποφασίστηκε στις 30 Νοέμβρη να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις και δράσεις σε όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια για τον τερματισμό των ένοπλων συγκρούσεων που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου με ιδιαίτερα μεγάλη σφοδρότητα στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.

Οι 15.000 εργαζόμενοι στα ευρωπαϊκά λιμάνια και μέλη του EDC αντιλαμβανόμαστε ότι η επίλυση των διαφορών με ένοπλα μέσα έχουν θύματα κυρίως τον άμαχο πληθυσμό και ως άμεσο αποτέλεσμα τους την κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση των λαών που εμπλέκονται σε αυτές τις συγκρούσεις. Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες ένοπλων συγκρούσεων στη Συρία, στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη.

Ζητάμε την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, τον σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την επίλυση των όποιων διεθνών διαφορών με ειρηνικό τρόπο και διάλογο. Στην περίπτωση της Παλαιστίνης, η δίκαιη λύση μπορεί να προέλθει μόνο με τον τερματισμό της πολιτικής που καταπιέζει βάναυσα τον Παλαιστινιακό Λαό και την δημιουργία και συνύπαρξη δύο κρατών στα πλαίσια των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Μετά από δύο χρόνια πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία ζητάμε άμεσα την έναρξη διαλόγου και οριστική παύση των εχθροπραξιών. 

Μόνο με την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μπορούμε να υπερβούμε τα προβλήματα. Να παραμερίσουμε τις εθνοτικές και όποιες άλλες διαφορές μέσα από το διάλογο και το σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Καλούμε όλους-ες τους συναδέλφους-ισσες να συμμετέχουν στη συμβολική στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Νοέμβρη από 2μμ έως 3μμ για να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους ευρωπαίους συναδέλφους ώστε ν’ακουστεί το μήνυμα μας για Παγκόσμια Ειρήνη.