Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΠΟΕΔΗΝ: Επιστολή στον Υπουργό υγείας για την επικείμενη απόλυση 890 συμβασιούχων Νοσηλευτών


 ...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

Για κίνδυνο κατάρρευσης του συστήματος στα δημόσια νοσοκομεία, κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή την επικείμενη λήξη των 18μηνων συμβάσεων 890 ειδικευμένων νοσηλευτών, ζητώντας την ένταξή τους στο επικουρικό προσωπικό.

Σε επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Με το άρθρο 32 του Νόμου 4715/2020 (ΦΕΚ 149/1.8.2020 συστήθηκαν θέσεις Νοσηλευτών ειδικότητας στα νοσοκομεία διάρκειας 18 μηνών. Οι θέσεις καλύφθηκαν με Νοσηλευτές οι οποίοι από τη πρώτη στιγμή παρότι εκπαιδευόμενοι εν μέσω πανδημίας κλήθηκαν και προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στις ΜΕΘ, στα επείγοντα και σε άλλα τμήματα των Νοσοκομείων.

Οι νοσηλευτές έλαβαν την ειδικότητα και συνεχίζουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα Νοσοκομεία με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων.


Σήμερα υπηρετούν 890 Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία της εν λόγω κατηγορίας. Σαφώς και θα πρέπει να εκκενωθούν οι θέσεις που καταλαμβάνουν οι οποίες αφορούν την εκπαίδευση νοσηλευτών και συστήθηκαν για τη λήψη ειδικότητας.
Δεν υπάρχει όμως σήμερα η πολυτέλεια να στερηθούν τα νοσοκομεία από 890 μάχιμους νοσηλευτές πρώτης γραμμής. Επισημαίνουμε ότι από τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως τώρα χάσαμε περί τους 400 Νοσηλευτές που παραιτήθηκαν για να προσληφθούν ως ωρομίσθιοι σχολικοί Νοσηλευτές.


Εάν τα Νοσοκομεία στερηθούν τις υπηρεσίες 890 Νοσηλευτών από 1/12/2023 που λήγουν οι συμβάσεις τους θα καταρρεύσουν. Θα πρέπει οι 890 συνάδελφοι ειδικευμένοι πια Νοσηλευτές στην πλειοψηφία τους να ενταχθούν στο επικουρικό προσωπικό και να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους όπως προτίθεσθε να πράξετε για το Επικουρικό προσωπικό.

Όμως αυτό πρέπει να γίνει τάχιστα καθ’ ότι σε 10 ημέρες λήγουν οι Συμβάσεις τους και απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.
Σαφώς όπως όλοι οι Συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η απόλυσή τους θα οδηγήσει σε κατάργηση – συρρίκνωση τμημάτων των Νοσοκομείων και μάλιστα χειμώνα που η ζήτηση σε υπηρεσίες αυξάνεται κατά πολύ λόγω της έξαρσης των ιώσεων».