Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Η κλιματική κρίση μέσα από μία βραβευμένη φωτογραφία


 ...λάβαμε από φίλους από το Δίστομο και αναδημοσιεύουμε...

Φαίνεται ότι τελικά «το έχουν» στο Δίστομο με την (ωραία) φωτογραφία! Τις προάλλες ήταν ο κ.Γιάννης Καλύβας που μεγάλωσε στο Δίστομο με τις υπέροχες φωτογραφίες του της Ομόνοιας που παρουσίασε μεγάλο ΜΜΕ για την Αθηνα. Τωρα είναι ο Διστομιτης Αντιδήμαρχος του Δήμου ΔΑΑ κ. Παναγιώτης Δημάκας που ξεχώρισε - και μάλιστα παγκόσμια!

Λοιπόν, μια φωτό του κ. Π. Δημάκα ήταν μεταξύ των 23 καλύτερων σε ΟΛΟ τον ΚΟΣΜΟ που επέλεξε το παγκοσμίου κύρους "Ευρωπαϊκό Πρακτορείο Φωτογραφιών" (EPA images) στον τομέα της ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ! Και αφορά -δυστυχώς ...- μια φωτό από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου που ξεκίνησε από τον Δήμο Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας (ΔΑΑ) πίσω από το εργοστάσιο "Αλουμίνιον της Ελλάδας" ( MYTILINEOS ), και έκαψε μεγάλο μέρος του Ελικώνα και την πλούσια βλάστηση γύρω από την Μονή του Οσίου Λουκά...

   Η μικρή ιστορία της φωτό: Ενώ το βράδυ μαινόταν η πυρκαγιά, ο Διευθυντής του τμήματος  FOTO/ΤV του "Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων" Ευάγγελος  Βαρδουλάκης,  ζήτησε από τον  δημοσιογράφο κ. Λουκά Δημακα (που ήξερε ότι ήταν στο Διστομο), να τον διευκολύνει λόγω ώρας στέλνοντας του μερικές φωτο από το μέτωπο,  για το EPA images. Λόγω ώρας και συνθηκών ήταν αδύνατο να βρεθεί τοπικός φωτογράφος. Ζήτησε λοιπόν από τον (εξάδελφό του) Αντιδήμαρχο Παν. Δημακα που ήταν στο πύρινο μέτωπο με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά και κλιμάκιο εθελοντών πυροσβεστών. Οι φωτό βγήκαν, στάλθηκαν στην Αθήνα και από εκεί στο  EPA images! Μια διακρίθηκε αυθημερόν ως η καλύτερη της Ημέρας και τώρα, στην ετήσια επισκόπηση η φωτογραφία αυτή ήταν μια από τις 23 καλύτερες στον κόσμο στη κατηγορία " Κλιματική Κρίση"!