Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Aνακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ

 


Δύο ανακοινώσεις από την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας).


1)Τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ΑΡΝΕΙΤΑΙ να προκηρύξει τις κενές οργανικές θέσεις μόνιμων γιατρών κλάδου ΕΣΥ στα τμήματα του ΕΣΥ μαθαίνουμε, πως η ίδια η πολιτική ηγεσία προτίθεται να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ εκατοντάδες τέτοιες κενές οργανικές θέσεις Επιμελητών ΕΣΥ και να τις προκηρύξει ως θέσεις Πανεπιστημιακών γιατρών (επίκουρων καθηγητών, αναπληρωτών καθηγητών, καθηγητών) σε Πανεπιστημιακές κλινικές.

Αναμένοντας επιβεβαίωση ή διάψευση από τον Υπουργό Υγείας για το θέμα, επιμένουμε πως οι αυξημένες ανάγκες επιβάλλουν την άμεση, ταυτόχρονη, μαζική προκήρυξη ΚΑΙ όλων των κενών οργανικών θέσεων γιατρών κλάδου ΕΣΥ για τα τμήματα του ΕΣΥ, ΚΑΙ όλων των κενών οργανικών θέσεων Πανεπιστημιακών γιατρών για τις Πανεπιστημιακές κλινικές. 

Αν ισχύει το σχέδιο κατάργησης εκατοντάδων κενών οργανικών θέσεων Επιμελητών ΕΣΥ που αναφέρθηκε παραπάνω, δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση και απαιτούμε την άμεση απόσυρση αυτού του σχεδίου.


2)Ως ΟΕΝΓΕ επανερχόμαστε στο θέμα του συναδέλφου Α. Γεωργιάδη, του οποίου την παράλογη, παράνομη, καταχρηστική πειθαρχική δίωξη από τις διοικήσεις 3ης Δ.Υ.Π.Ε. και Γ.Ν. Καστοριάς έχουμε ήδη καταγγείλει (αρ. Πρωτ. 12804/20.2.2023). Και παρόλο που η κατασκευασμένη κι αστήρικτη έγγραφων τεκμηρίων ενοχοποίηση και παραπομπή για τα δήθεν παραπτώματα «της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση καθηκόντων, της άρνησης ή παρέλκυσης εκτέλεσης υπηρεσίας, της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος καθ’ υποτροπή, της αδικαιολόγητης απουσίας ή εγκατάλειψης θέσης καθ’ υποτροπή και της παράβασης του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας» καταρρίπτεται εκ προοιμίου, η επιπλέον κατάθεση έγγραφων στοιχείων υπέρ της αυτονόητης αθωότητας του συναδέλφου στον Διοικητή της 3ης Υ.Π.Ε. κ. Μπογιατζίδη «δεν πείθει» τον τελευταίο να ανακαλέσει ως οφείλει την πειθαρχική δίωξη και παραπέμπει τον συνάδελφο στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνάδελφος Γενικός Ιατρός (εξ ειδικότητας λειτουργός Πρωτοβάθμιας φροντίδας κι όχι Δευτεροβάθμιας) έλαβε εντολή μετακίνησης από την 3η Δ.Υ.Π.Ε. για εφημερίες στο Τ.Ε.Π. του Γ.Ν. Καστοριάς από το οποίο ουδέποτε έλαβε, ούτε προφορικώς ούτε γραπτώς, ενημέρωση και πρόγραμμα εφημέρευσης. Είχε ασκήσει το έννομο δικαίωμα της «αίτησης θεραπείας» στην εντολή μετακίνησης η οποία δεν απαντήθηκε από τον Διοικητή, αντ’ αυτού θεωρήθηκε και συνεχίζει να θεωρείται ένοχος για τα παραπάνω παραπτώματα.

Κάθε διοικητής που αυθαιρετεί και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι που καλύπτουν την αυθαιρεσία θα μας βρίσκουν μπροστά τους με συλλογικούς αγώνες αλληλεγγύης για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων περίθαλψης – υγείας και εργασίας σε ένα δημοσίου χαρακτήρα σύστημα υγείας. 

Καταγγέλλουμε τις διοικήσεις 3ης Υ.Π.Ε. και Γ.Ν. Καστοριάς για την καθ’ υποτροπή παράνομη άσκηση εξουσίας κι επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος υπέρ του αδίκως διωκόμενου συναδέλφου. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης.