Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Οφσάιντ η «αριστεία» - Κόκκινη κάρτα στο Μουντιάλ

 


Στην ΕΡΤ για την οποία οι πολίτες πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, το Μουντιάλ ήταν δωρεάν, ενώ όταν το πήρε ο ΑΝΤ1 ζητούσε συνδρομή. Ακολούθησε το «κρέμασμα» της συνδρομητικής μετάδοσης που οδήγησε στην απόφασή του να μεταδοθεί σε ελεύθερη λήψη. 

Αν αυτό είχε συμβεί στην ΕΡΤ θα είχε γίνει διαδήλωση έξω από το Ραδιομέγαρο από τους θιασώτες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που θα κατηγορούσαν το δημόσιο τομέα. Τώρα που η γκέλα έγινε στον ιδιωτικό τομέα, γαργάρα από την αριστεία. 

Επίσης για την κάλυψη της διοργάνωσης ο ΑΝΤ1 δεν έκανε προσλήψεις, αλλά «δανείστηκε - νοίκιασε» το αθλητικό τμήμα της Cosmote TV για όσο διαρκέσει η κάλυψη, δείγμα των εργασιακών σχέσεων στην εποχή της «αριστείας», μετακινήσεις εργαζομένων, δανεισμοί και όχι σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Οπότε ανακεφαλαιώνουμε και λέμε, υποστηρίζουμε και θέλουμε να λειτουργεί κάθε τι το δημόσιο, πάντα με έλεγχο, διαφάνεια, προσφορά στην κοινωνία και αναβάθμιση των υπηρεσιών του. Δεύτερον το Μουντιάλ το έχουμε γραμμένο, ειδικά αυτό, γιατί είναι Νταχάου μεταναστών εργατών που άφησαν τα κόκκαλά τους στα θεμέλια των γηπέδων, αλλά και ευρύτερα γιατί δεν μας αρέσει η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. 

Συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να ενισχύουμε τις ερασιτεχνικές ομάδες των περιοχών που ζούμε. Ακόμα και στα ερασιτεχνικά γήπεδα βλέπουμε φωνές (πανό) για μποϊκοτάζ της διοργάνωσης των εμίρηδων.