Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

A.Σ. Ρομαϊκός Κάτω Αχαγιάς: Νέος σύλλογος με βαριά αθλητική κληρονομιά

 

Α.Σ. Ρομαϊκός

...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...


Συνέχεια στην πλούσια ποδοσφαιρική ιστορία της περιοχής της Κάτω Αχαγιάς, δίνει ο νεοϊδρυθείς Α.Σ. Ρομαϊκός που κατεβαίνει για πρώτη φορά στα τοπικά πρωταθλήματα της Αχαΐας. Στην περιοχή υπάρχει βέβαια και γνωστή από τη θητεία της σε εθνικές κατηγορίες Αχαΐκή, ενώ στο παρελθόν υπήρξαν ο Άρης Κάτω Αχαγιάς, αλλά και ο Λέων Αλισσού, με τις τελευταίες ομάδες να μην λειτουργούν πια. Έτσι το φορτίο της ποδοσφαιρικής παράδοσης της περιοχής, πέρασε κατά ένα μέρος και στο νεοσύστατο Ρομαϊκό. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ομάδας Βασίλειο Καμπούρη.


-Πως ξεκινήσατε αυτή την προσπάθεια;

-Είμαστε μία παρέα και στο παρελθόν είχαμε δραστηριοποιηθεί στον Άρη Κάτω Αχαγιάς. Ο στόχος μας είναι να κρατηθεί σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα και να συνεχίσει και του χρόνου να φτιάξουμε και τμήματα υποδομής, ώστε να βρίσκουν διέξοδο και οι πιο μικρές ηλικίες.


δεξιά ο πρόεδρος της ομάδας του Βασιλικού και αριστερά ο πρόεδρος του Ρομαϊκού

-Πολλοί συνδέουν το όνομα της ομάδας με την ύπαρξη Ρομά στην περιοχή, υπάρχει σχέση στην επιλογή του ονόματος με το γεγονός αυτό;

-Όχι δεν υπάρχει σχέση, παρά την ύπαρξη Ρομά στην περιοχή, αντίθετα υπάρχει σχέση με τις προτιμήσεις μας στην ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα Ρόμα, μάλιστα η μία μας εμφάνιση είναι μπλέ και η άλλη έχει το κόκκινο-μπορντό που έχει η ιταλική Ρόμα.

-Σε ποιο γήπεδο έχετε έδρα;

-Είναι το γήπεδο της Αλισσού και στους στόχους μας είναι να βρούμε κατάλληλο χώρο στην Κάτω Αχαγιά, ώστε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να κατασκευαστεί νέο γήπεδο για να γίνει η έδρα μας.


 μετά τον φιλικό αγώνα Ρομαϊκού-Βασιλικού: 5-2 οι δύο ομάδες μία παρέα
η ομάδα του Βασιλικού

-Η τοπική κοινωνία όταν έγινε γνωστή η προσπάθεια ίδρυσης της ομάδας στήριξε το εγχείρημα;

-Ναι με χορηγίες από επιχειρήσεις εστίασης, σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις, είχαμε την αποδοχή και την ενίσχυση της προσπάθειάς μας.

Η ομάδα του Ρομαϊκού σε λίγες μέρες ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της, καθώς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είχε αναστείλει με απόφαση της ΕΠΟ τις δραστηριότητές του, μέχρι την επίλυση ζητημάτων που το αφορούσαν, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι ενάρξεις των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Πηγή φωτο: Α.Σ. Ρομαϊκός

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος