Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

 


Ενόχλησαν τα πανό της ΟΕΝΓΕ που αναρτήθηκαν χθες σε μια σειρά νοσοκομείων με σύνθημα: "Όχι στο νομοσχέδιο νεκροθάφτης της δημόσιας περίθαλψης. Όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών. Υγεία λαϊκό δικαίωμα όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους".

Για αυτό ο Υπουργός Υγείας έδωσε εντολή και μάλιστα από το βήμα της Βουλής να κατέβει. Επειδή αποκάλυψε την ουσία του εκτρωματικού νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και καλούσαν στην εργασία στις 9 Νοεμβρίου. Αυτό ενόχλησε και όχι η αναπαράσταση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, που προσχηματικά επικαλέστηκε ο Υπουργός Υγείας. Απόδειξη ότι κατέβηκαν και πανό που είχαν μόνο σύνθημα και όχι σκίτσα, όπως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Κύριε Πλεύρη χυδαιότητα είναι να λες στους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών τους, αν θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Η Χυδαιότητα δεν κλείνει την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου στους ασθενείς την ώρα της ανάγκης και δεν τους προσφέρει βορά στους εμπόρους της υγείας.

Τα πανό κατέβηκαν αλλά η σημαία των διεκδικήσεων για δωρεάν υγεία για όλο το λαό για αυξήσεις στους μισθούς, για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών δε θα κατέβει ότι και να κάνετε.

Όλοι στην εργασία στις 9 Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.