Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Εργατικές Ιστορίες - Μέρος δεύτερο


φωτο απεργοί της Τηλεφωνικής (πρόγονος του ΟΤΕ) στις 12 Αυγούστου 1943

Δεν το είχαμε ανακοινώσει, αλλά αφού το έπραξαν οι καθ' ύλην αρμόδιοι, φυσικά το επιβεβαιώνουμε και φυσικά τους ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία τους να ζητήσουν να το εκδώσουν.. Αναδημοσιεύουμε λοιπόν την είδηση που την ανακαλύψαμε με καθυστέρηση, επίσης αναδημοσιεύουμε μία συνέντευξη από το περιεχόμενο του δεύτερου μέρους των Εργατικών Ιστοριών που τις καθυστερήσαμε χρόνια γιατί είχαμε άλλες συγγραφικές προτεραιότητες, αλλά τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. 

Φυσικά συνεχίζουμε με ορμή τα αθλητικο-κοινωνικο-ιστορικά μας ερευνητικά και συγγραφικά βήματα (σχεδόν έτοιμοι είμαστε και για το επόμενο βήμα μας στον τομέα αυτό) και με την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε την προτροπή για μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ και προσέλευση στα ερασιτεχνικά γήπεδα.


Εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή»

11 Νοεμβρίου στις 9:35 μ.μ.  · 

ΟΙ «ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (ΜΕΡΟΣ 2ο)» ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΜΠΡΑΤΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ!

Οι εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή» ανακοινώνουν μια σημαντική συνεργασία. Ο αγωνιστής δημοσιογράφος και συγγραφέας Νάσος Μπράτσος, μας εμπιστεύθηκε την  πραγματοποίηση της έκδοσης του νέου του βιβλίου με τίτλο «Εργατικές Ιστορίες μέρος 2ο»! Πρόκειται για τη συνέχεια του βιβλίου «Εργατικές Ιστορίες» που εκδόθηκε το 1998 και περιείχε μοναδικές συνεντεύξεις με ηρωικές μορφές βετεράνων του εργατικού κινήματος της περιόδου 1920-1967. Το 2ο μέρος θα περιλαμβάνει κυρίως συνεντεύξεις και μαρτυρίες αγωνιστών του κινήματος που έδρασαν τα επόμενα ταραγμένα χρόνια.  

Ο Νάσος Μπράτσος είναι ένας βραβευμένος για την προσφορά του δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο οποίος υπήρξε «ψυχή» της ελεύθερης - αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ-ertopen. Εκτός από τις «Εργατικές Ιστορίες» έχει γράψει τα βιβλία «Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο» και «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα».