Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Στα FM για το νέο βιβλίο

Περίπου στις 9.44πμ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/1/2020, η τηλεφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ στην εκπομπή του Τάσου Αντωνίνη για το νέο βιβλίο "Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις".


Παρουσιάστηκε η βασική οπτική της ιστορικής έρευνας και οι θεματικές της, έγινε αναφορά στο πάνελ των ομιλητών και υπήρξε σχολιασμός ιστορικών περιόδων που πραγματεύεται το βιβλίο.

Παράλληλα από το συγγραφέα του βιβλίου, έγινε ενημέρωση και προτροπή στο να στηριχτεί και η εκδοτική προσπάθεια που θα γίνει στο Βόλο στις αρχές Φλεβάρη, από το δημοσιογράφο Θανάση Βογιατζή, με την έκδοση βιβλίου που παρουσιάζει την ιστορία της Νίκης Βόλου, που γεννήθηκε από το προσφυγικό στοιχείο, αλλά μέσα από την έρευνα παρουσιάζονται στοιχεία συνολικά για το ποδόσφαιρο της περιοχής.

Έτσι το ευχάριστο της χρονικής συγκυρίας είναι ότι έρχονται δύο βιβλία με συγκλίνουσα οπτική και όπως απάντησε ο συγγραφέας του "Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις", σε ερώτηση του Τάσου Αντωνίνη, αν πρέπει η ιστορία να ξαναγραφτεί, "όχι αλλά οπωσδήποτε πρέπει να συμπληρωθεί και αυτό της δίνει νέες διαστάσεις".