Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Ο Άγιος Βασίλης δεν έφερε σε όλους δώρα...


Δεν κάνουμε καμία ανακάλυψη αν πούμε ότι μειώνονται τραπεζικά υποκαταστήματα, γραφεία των ΕΛΤΑ και άλλων δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα με σταθερό ρυθμό, από την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης και συνεχίζεται και στο νέο πολιτικό τοπίο η ίδια δουλειά. Τελευταίο περιστατικό που υπέπεσε στην αντίληψή μας είναι τα ΕΛΤΑ Καισαριανής, στο οποίο υπήρξε τελικά ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ που προσθέσαμε στην αρχική ανάρτηση. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Καισαριανής:





Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται στην πόλη μας  μια μείωση καταστημάτων δημόσιων υπηρεσιών και τραπεζικών οργανισμών. Πρώτα έκλεισε το κατάστημα της Εθνικής Τραπέζης, για το οποίο ως νέα δημοτική αρχή διαμαρτυρηθήκαμε με σχετική επιστολή στη διοίκηση της τράπεζας. 

Έπειτα ακολούθησε το κατάστημα της εφορίας, για το οποίο επίσης διαμαρτυρηθήκαμε με αντίστοιχη επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Για την επικείμενη μεταφορά του καταστήματος των ΕΛΤΑ ενημερωθήκαμε από τους υπαλλήλους, οι οποίοι όμως αγνοούσαν το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής της. Έχουμε ήδη ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Οι παραπάνω αλλαγές δε σχετίζονται προφανώς με την Καισαριανή, ούτε εντάσσονται σε κάποιο σχέδιο υποβάθμισής της. Πρόκειται για μέτρα που λαμβάνονται από τις κρατικές υπηρεσίες και τις τράπεζες, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αναδιάρθρωσής τους. Η κυβέρνηση έχει ήδη γνωστοποιήσει το σχέδιο εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα, τη μετάβαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη δραστική μείωση καταστημάτων κρατικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Αυτές λοιπόν οι αλλαγές συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όσο δύσκολο κι αν μας είναι να το αποδεχτούμε και να αποχαιρετήσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας κι εξυπηρέτησης.

Θα αναζητήσουμε λύσεις εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας και κυρίως των ηλικιωμένων που απευθύνονταν μέχρι τώρα σε αυτές τις υπηρεσίες.
  
Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι τόσο ο εκσυγχρονισμός των δημοτικών υπηρεσιών, όσο και η διατήρηση του ανθρώπινου και διαπροσωπικού χαρακτήρα της πόλης μας.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της δημοτικής συγκοινωνίας, θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας στάσεων κοντά σε αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως η ΙΖ Εφορία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνδημότες μας που δυσκολεύονται να μετακινηθούν με άλλα μέσα.

Επίσης, ζητάμε από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ να αφήσει μία έστω μικρότερη ταχυδρομική δομή στο κέντρο της πόλης, όπως κάναμε εξάλλου και με την Εθνική τράπεζα από την οποία ζητήσαμε να αφήσει μιά ελάχιστη δομή για να εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι κυρίως συμπολίτες μας.
Με βάση τα νέα δεδομένα, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διευκολύνουμε και να εξυπηρετήσουμε όλους τους συνδημότες μας.

Τέλος, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να συζητηθούν τα θέματα αυτά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερώσουμε τις υπόλοιπες παρατάξεις και να συζητήσουμε από κοινού πιθανές λύσεις.

Χρήστος Βοσκόπουλος

Δήμαρχος Καισαριανής




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 8/1/2020
Δελτίο Τύπου σχετικά με την επικείμενη μεταφορά του καταστήματος των ΕΛΤΑ η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί!

Τις τελευταίες ημέρες η πόλη αναστατώθηκε με αφορμή τη διαρροή της επικείμενης μεταφοράς του καταστήματος των ΕΛΤΑ από την Καισαριανή  και κατ’ επέκταση την απώλεια ακόμη μιας υπηρεσίας από τα όρια του Δήμου μας.

Δικαιολογημένα ο κόσμος της πόλης δυσαρεστήθηκε, καθώς η καθημερινότητα όλων μας δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο κάθε φορά που μια τράπεζα ή δημόσια υπηρεσία αποφασίζει να κλείσει μια δομή ή ένα υποκατάστημα.

Δυστυχώς, δεν ήταν λίγοι όσοι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το νέο για τα ΕΛΤΑ ως μια αφορμή να ασκήσουν κριτική στη νέα δημοτική διοίκηση, να αντιπολιτευθούν, ακόμη και να λαϊκίσουν ή να καιροσκοπήσουν.

Εμείς, πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για μια δημοτική αρχή που θα εργαστεί σκληρά για το καλό της πόλης, αντί να αναλωθούμε σε διαδικτυακές αναρτήσεις, επιλέξαμε να κάνουμε αυτό για το οποίο εκλεγήκαμε: να αξιοποιήσουμε τα θεσμικά και νόμιμα μέσα για να προστατεύσουμε το κοινό καλό της πόλης.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ!

Αντί να χάσουμε χρόνο σε ανούσιες θεωρητικές συζητήσεις για τα σημεία των καιρών, τις συγχωνεύσεις, τη μετάβαση του δημόσιου τομέα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές εξελίξεις που ξεπερνούν τα μεγέθη των δήμων, πόσω μάλλον των πολιτών μεμονωμένα, επιλέξαμε να λύσουμε το πρόβλημα! Είμαστε ενήμεροι για τη  μεταφορά του καταστήματος εδώ και πολύ καιρό. Όλο αυτό το διάστημα επιλέξαμε να εργαστούμε εντός των θεσμικών πλαισίων σιωπηρά, με στόχο το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Στην πρώτη μας ανακοίνωση αρκεστήκαμε στην αναφορά της διατήρησης θυρίδας συνειδητά, γιατί προτιμήσαμε να προβούμε σε περαιτέρω δηλώσεις όταν θα μπορούμε να ανακοινώσουμε ως αποτέλεσμα τον αρχικό μας στόχο: τη διατήρηση του υποκαταστήματος στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, σε συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Κωνσταντόπουλο, κατάφερε να μην κλείσει το κατάστημα ΕΛΤΑ της πλατείας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ. Απλά, θεσμικά. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και εμβατήρια.

Σας το λέμε μήνες: Η Καισαριανή είναι το σπίτι μας. Της χρωστάμε, δε μας χρωστάει.

Διεκδικήσαμε τη διοίκηση του Δήμου γιατί θέλουμε να κάνουμε έργο για την πόλη και θα το κάνουμε.