Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Παραιτήθηκε ο καπετάνιος του «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ» γιατί δεν ήθελε να κάνει το «σωφεράκι» του Γιώργου Παπανδρέου!

...αναδημοσίευση από Σμαράγδα Μουλιάτη www.patmostimes.gr και από το aegeantimes.gr...
Ήτανε Σάββατο 21 Ιουλίου και με το που έφθασε στην Κω το «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ» της εταιρείας AEGEAN FLYING DOLPHINS που κάνει το δρομολόγιο Σάμος -Πάτμος-Λειψοί-Λέρος Κάλυμνος Κω, ο 42χρονος καπετάνιος του Νίκος Χατζηνάκης, υπέβαλε την παραίτηση του στην εταιρεία, επειδή στο δρομολόγιο από Σάμο μετέφερε επιβάτη τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.
«Έκανα την αντίσταση μου μας είπε, διότι δεν δέχομαι να κάνω το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου που είναι ένας από αυτούς που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε. Πληροφορήθηκα από το λοστρόμο μου ότι στο δελφίνι λίγο πριν αναχωρήσουμε από Σάμο, είχαμε μια καθυστέρηση εκείνη την ημέρα, μπήκε επιβάτης ο κ. Παπανδρέου.
Όταν όμως μπήκα στην αίθουσα επιβατών διαπίστωσα ότι μεταξύ των επιβατών ήταν και 5 φρουροί αλλά όπως συνηθίζεται ο καπετάνιος δεν είχε ενημερωθεί. Το θεώρησα πολύ προσβλητικό και ένοιωσα ότι είμαι το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου. Μου πέρασε από το μυαλό προς στιγμήν να δηλώσω ασθένεια αλλά σκέφθηκα τους 70 επιβάτες κυρίως αλλοδαπούς τουρίστες που ήθελαν να πάνε στον προορισμό τους.
Στη συνέχεια δήλωσα την παραίτηση μου την οποία έστειλα και γραπτή για λόγους επαγγελματικής ευθυξίας. Την δυσαρέσκεια μου, πιστεύω ότι την αντιλήφθηκε ο κ. Παπανδρέου διότι όταν συναντηθήκαμε και αλληλοκοιταχθήκαμε στην αίθουσα επιβατών πρέπει να σας πω ότι κατέβασε τα μάτια του».
Η έκπληξη μας ήταν μεγάλη μετά από αυτό, διότι ενώ η πληροφορία μας ήταν πως η εταιρεία τον απέλυσε γιατί δεν δέχθηκε να μεταφέρει χωρίς εισιτήριο τον κ. Παπανδρέου, ομολόγησε ότι εκείνος παραιτήθηκε για λόγους επαγγελματικής ευθιξίας και η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση.
Ο καπτάν Νίκος Χατζηνάκης με καταγωγή από την Ικαρία είναι καπετάνιος καριέρας. Προερχόμενος από τα ποντοπόρα πλοία τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι στην ακτοπλοΐα και συγκεκριμένα στα υδροπτέρυγα της AEGEAN FLYING DOLPHINS.
Προτιμήσατε να μείνετε χωρίς δουλειά τον ρωτήσαμε;
"Ακριβώς μας απάντησε. Αυτό προτίμησα".
Σχόλιο του blog: δευτερεύουσας σημασίας σχόλιο, αλλά χαρακτηριστικό μιας λογικής. Ακούς εκεί να θεωρήσει η ναυτιλιακή εταιρία προσβολή να ζητηθεί εισιτήριο από τον πρώην πρωθυπουργό. Δεν φτάνει η "συμβολή" του για τα όσα περνάμε, τι νομίζει ο κάθε ναυτιλιακός επιχειρηματίας, ότι ο κάθε πολιτικός θα είναι μια ζωή τσάμπας και τράκας την ώρα που ο κόσμος πεινάει? Αλλά οι σελέμηδες της πολιτικής και οι φαταούλες του ναυτιλιακού κεφαλαίου, ήταν πάντα συγκοινωνούντα δοχεία. Μάγκας ο καπετάνιος!!
A ναι, δείτε και εδώ.
...αναδημοσίευση από www.ikariamag.gr...
Νικόλας Χατζηνάκης
Κύριοι, Καλησπέρα σας.
Ονομάζομαι Νικόλαος Χατζηνάκης και είμαι ο εν λόγω Πλοίαρχος του δημοσιεύματος σας
.
Επειδή έχουν γραφτεί πολλές ανακρίβειες, θεωρώ καλό για όλους να μπουν λίγο τα πράγματα στην θέση τους :
Το Σάββατο 21 Ιουλίου, λίγο πριν τις 08:00 , (ώρας αναχωρήσεως του πλοίου) επιστρέφοντας απο το Λιμεναρχείο όπου είχα πάει για να πάρω απόπλου για το ταξίδι της μέρας, και ενώ έχει ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενημερώνομαι από τον Ναύκληρο στην είσοδο του δελφινιού πως, επιβαίνει του πλοίου ο Γεώργιος Παπανδρέου.
Μπαίνω ήδη φορτισμένος συναισθηματικά απο την είδηση και αντικρίζοντας τον, νοιώθω απο την ένταση μου «τον κόσμο να γυρνάει». Βγαίνω πάλι απο το δελφίνι νοιώθοντας πλέον και δυσφορία. Κάθομαι σε ενα κράσπεδο και προσπαθώ να συνέλθω. Τελικά, με βαριά καρδιά ξεκίνησα για το δρομολόγιο με λίγα λεπτά καθυστέρηση λόγω της φόρτισης μου. Το πλοίο εκτέλεσε κανονικά όλο το δρομολόγιο του χωρίς καθυστερήσεις.
Μη μπορώντας να τον αποφύγω ως επιβάτη μιας και είχε κανονικά εισιτήριο και εκείνος και η σύζυγός του και οι συνοδεία του, αλλά και νοιώθοντας προσβεβλημένος από την παρουσία του στο πλοίο μου, το ίδιο απόγευμα με το πέρας του δρομολογίου έκανα γνωστή τηλεφωνικά την παραίτηση μου. Το πρωί της Δευτέρας, με τα γραφεία της εταιρείας πλέον ανοιχτά, την έστειλα και εγγράφως μέσω φαξ καθώς και με κούριερ. Το απόγευμα της επομένης μέρας ο αντικαταστάτης μου ειχε φτάσει στη Σάμο και την επομένη , 25 Ιουλίου, παρέδωσα την Πλοιαρχία. Έτσι έχει το χρονικό του συμβάντος Κυριοι, και καμιά σχέση με τις ανακρίβειες που θέλουν το υδροπτέρυγο να έχει μέχρι και καταπέλτη!!