Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Κάτω τα χέρια από τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
www.antarsya.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2108227949, 6948369941, 6934535084, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com
19/8/2012
Κάτω τα χέρια από τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ το πρωί του Σαββάτου 18 Αυγούστου, με εντολή του Δήμαρχου Αθήνας Καμίνη, επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη λειτουργία της αυτοδιαχειριζόμενης Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, βάζοντας λουκέτο και απαγορεύοντας την είσοδο σε αυτή των βιοκαλλιεργητών στην προγραμματισμένη βδομαδιάτικη Λαϊκή Αγορά των προϊόντων τους.
Ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης παρέμενε για πολλά χρόνια κλειστός και εγκαταλελειμμένος. Τα τελευταία έξι χρόνια οι κάτοικοι της πιο υποβαθμισμένης και πυκνοκατοικημένης συνοικίας της Αθήνας, με παντελή έλλειψη ελεύθερων χώρων, διαμόρφωσαν τη Δημοτική Αγορά σε ένα χώρο ελεύθερο, δημοκρατικό, αντιεμπορικό, αυτοδιαχειριζόμενο , ανοιχτό σε όλους, με δομές αλληλεγγύης και δράση των τοπικών κινημάτων.
Είναι γνωστή η «σπουδή» που δείχνει ο Δήμαρχος Καμίνης με τις επιθέσεις στους ελεύθερους χώρους και το «μίσος» που τον διακατέχει στη δράση των κινημάτων. Υπενθυμίζουμε απλά την «πρότασή του» για τη απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και τις «αυγουστιάτικες» επιδρομές των ΜΑΤ, με δική του εντολή, σε ελεύθερους χώρους και στο κίνημα της πλατείας Συντάγματος πέρυσι.
Κυβέρνηση, εσωτερική και εξωτερική τρόικα, αλλά και ασύδοτες φασιστικές συμμορίες, ως το μακρύ χέρι του συστήματος και δήθεν ανεξάρτητοι δήμαρχοι ως προέκτασή τους, βάλλουν ενάντια σε κάθε μορφή αντίστασης και συλλογικής δράσης. Με κατασταλτικά μέσα και τρόπους επιδιώκουν να περιορίσουν και απαγορεύσουν τις συλλογικές δράσεις.
Απατώνται οικτρά όμως. Τα προβλήματα είναι εκείνα που γεννούν τις αντιστάσεις. Οι ελεύθεροι χώροι, οι Λαϊκές Συνελεύσεις, τα εργατικά σωματεία και κάθε μορφή οργάνωσης των εργαζομένων και του Λαού θα διευρύνονται και θα δυναμώνουν με συλλογικές δράσεις γιατί αποτελούν τη μοναδική διέξοδο στην πάλη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης, της κοινωνικής καταστροφής της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, καθώς και για την ανατροπή τους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα σταθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και των συλλογικών μορφωμάτων.
Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν
Κάτω τα χέρια από τους ελευθέρους χώρους