Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Η 1η γιορτή κρασιού στην Ικαρία

Ο Σύλλογος «Άγιος Ιωάννης» (Κεραμέ-Φλες-Αγία Κυριακή-Κυπαρίσσι Ικαρίας) διοργανώνει σήμερα Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 από τις 5 το απόγευμα, στο χώρο εκδηλώσεων του Συλλόγου στο Φλες Ικαρίας (πλησίον της εκκλησίας Παναγίας, κάτω από τις αποθήκες του Χάμπα) Εορτή Κρασιού.
Η εκδήλωση έχει ως πρωταρχικό στόχο την προώθηση του Ικαριώτικου οίνου, ο οποίος είναι από τα πρωταρχικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης-Πράμνειος Οίνος- με αναφορές στον Όμηρο. Στόχος είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων οινοπαραγωγών σε ένα ειδυλλιακό τοπίο κάτω από τα πλατάνια, δίπλα στη θάλασσα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες της Ικαρίας να γνωρίσουν το Ικαριώτικο Κρασί, την ποικιλία του, την ποιότητα του και γενικά όλα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν τόσο ιδιαίτερο. Απώτερος στόχος είναι η προβολή του νησιού μας.
Ο Σύλλογος προτίθεται να προσφέρει στους επισκέπτες της εκδήλωσης, έναντι συμβολικού αντιτίμου ένα πιάτο με σπιτικά τοπικά εδέσματα, ένα μικρό «κρατήρα» για να μπορούν να γευτούν το κρασί και τη συνοδεία ζωντανής Ικαριώτικης ορχήστρας. Στους οινοπαραγωγούς θα προσφέρουν ατομικό χώρο να παρουσιάσει ο καθένας το δικό του προϊόν, ώστε να το κάνει ελκυστικό στους επισκέπτες.
Να διευκρινίσουμε ότι η είσοδος είναι δωρεάν. Τα 8 ευρώ χρειάζονται μόνο αν κάποιος επιθυμεί τον αναμνηστικό κρατήρα και το πιάτο με τους τοπικούς μεζέδες.