Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

''Απόδραση" με το διπλό από τον Άγιο Θωμά



Μεγάλο παιχνίδι στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι μεταξύ του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου και του φιλοξενούμενου Πανερυθραϊκού για τη Β' Εθνική ανδρών στο μπάσκετ.

Μέχρι την έναρξη του αγώνα το Mαρούσι ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και ο Πανερυθραϊκός στη δεύτερη.


Στη λήξη οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στη δεύτερη και οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με το πλεονέκτημα ότι ακόμα και αν βρεθούν ισόβαθμοι στη λήξη της κανονικής περιόδου, οι ερυθρόλευκοι της Ερυθραίας πλεονεκτούν με δύο νίκες στους δύο αγώνες που έδωσαν φέτος με τους κιτρινόμαυρους του ΓΣΑ και στους δύο γύρους.

H διαφορά έφτασε έως και τους 14 πόντους και πρέπει να σημειώσουμε ότι το Μαρούσι έχασε κρίσιμα σουτ και βολές και γενικά δεν είχε την ευστοχία που περιμέναμε να δούμε με βάση και την ποιότητα των παικτών του. Είχε και παράπονα από τη διαιτησία, που κατά τη γνώμη μας ήταν δίκαια, αλλά δεν διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα καθώς ο Πανερυθραϊκός έδειξε "πιό ομάδα" μέσα στο γήπεδο και με περισσότερες λύσεις - δείτε πόσοι παίκτες από τις δύο ομάδες έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων και θα το αντιληφθείτε.

Στον αντίποδα ο κόουτς Χουχουλής έδειξε ότι τόσα χρόνια που είναι στον Πανερυθραϊκό, δίκαια απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του συλλόγου, αφού είτε στην Α2 είτε στη Β' Εθνική, πάντα παρουσιάζει ομάδα δουλεμένη και ανταγωνιστική. Πολύς κόσμος στο Μαρούσι και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 69-76. Aρκετοί από τους φανατικούς φίλους των γηπεδούχων φόρεσαν άσπρες μάσκες που κάλυπταν όλο το πρόσωπο (όχι για τον κορονοϊό, να μην τα μπλέξουμε, αλλά στα πλαίσια σκηνοθετικού πλαισίου στην κερκίδα).

Tα δεκάλεπτα: 18-20, 24-38. 49-58, 69-76

Διαιτητές: Ψαριανός-Θεονάς-Γιακείμη

Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Λάππας 13 (1), Ξυδάς 13 (2), Σουρλής, Κανέλλης, Πλουτέτσκι 9 (3), Παπαγεωργόπουλος 9, Δούκας 3, Μπακέας Γ. 3 (1), Γιαννόπουλος 2, Γκαγκαλούδης 17 (1).

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Παππάς 15 (1), Νικολακόπουλος 3 (1), Καλλιανιώτης 2, Ντουζίδης, Βουγιούκας 13, Σκάνδαλος 10, Γιαουρτόγλου 13 (3), Στάθης 5 (1), Αντωνίου 3 (1), Λυκογιάννης 12 (3).
Τσοντάρουμε και κάποιες φωτο από το FB του Γ.Σ.Α.  που δείχνουν το κλίμα στις κερκίδες.