Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Η κτηνοβασία οι ακροδεξιοί και οι πρόσφυγες

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Λέσβο (διαδηλώσεις προσφύγων, αστυνομική παρέμβαση, κλπ) ξεκίνησε γι' άλλη μία φορά και ο διαδικτυακός "πόλεμος" με κάθε λογής επιχειρήματα, σοβαρά και μη. Μεταξύ αυτών είδαμε και κατηγορίες σε βάρος των προσφύγων & μεταναστών για κτηνοβασία, σαν συνέπεια του χαμηλού τους επιπέδου.

Αρχικά να συμφωνήσουμε ότι πράγματι η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι απεχθής και ότι δεν αμφισβητούμε ότι είναι πιθανό να έχουν συμβεί τέτοια κρούσματα.

Το ερώτημα είναι αν αυτή η επαχθής συμπεριφορά προϋπήρχε της έλευσης των προσφύγων, ή όχι και συνεπώς την "έφεραν" αυτοί με τον ερχομό τους στη χώρα μας.


Επειδή αρκετοί και αρκετές κρατάμε από χωριά, έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ότι τέτοια κρούσματα δυστυχώς προϋπήρχαν, πολύ πριν οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, φέρουν στη χώρα μας πληθυσμούς στους οποίους ορισμένοι "χρεώνουν" τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Άρα ας βγει από την "ατζέντα" το συγκεκριμένο "επιχείρημα" γιατί δεν ζούμε αλλού και ξέρουμε ότι όσο εύκολα το χρησιμοποιούν κάποιοι ενάντια σε δύστυχους εκπατρισμένους, τόσο δύσκολα (για να μην στεναχωρηθούν φίλοι, συγγενείς, γείτονες, συνάδελφοι, πελάτες) θα το χρησιμοποίησουν για τις "δικές μας" ανάλογες περιπτώσεις.

Υ.Γ. όσοι γνωριζόμαστε καλά φαντάζομαι θα θυμόσαστε την προ πολλών ετών περίπτωση της τετράποδης "Μαρίκας", ή την απολογία στο δικαστήριο (άλλη περίπτωση) που στην προτροπή του προέδρου αν κατάλαβε ότι δεν πρέπει να παρενοχλεί κορίτσια, απάντησε ότι "μάλιστα κ. πρόεδρε κατάλαβα ότι αν έχω ορμές τότε θα πηγαίνω στην κατσίκα".

Υ.Γ.2 και για την ιστορία το νούμερο με την πλαστική κότα σε καμπαρέ που δήθεν την ικανοποιούσε ο "χορευτής" επί σκηνής μέχρι που παρενέβη ο εισαγγελέας ήταν αρχηγός ακροδεξιάς γκρούπας που το υλοποιούσε.