Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

"Παράλληλες δράσεις" για τα δύο βιβλία κάτω από ιδιαίτερα σημαντικές συνθήκες


Οι "Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", που ήδη μετρούν αρκετές ανατυπώσεις, παρουσιάστηκαν σε μία ιδιαίτερα μαζική εκδήλωση στη Λέσβο, στις 29/1 ακριβώς εκεί που τις τελευταίες μέρες το προσφυγικό ζήτημα γίνεται τραγικά επίκαιρο.
Ήδη ετοιμάζεται και νέα ανατύπωση, αλλά και νέες εκδηλώσεις. Η αιφνιδιαστική μη μετάδοση του προγραμματισμένου να μεταδοθεί Β' μέρους του ντοκιμαντέρ "Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο" από τη διοίκηση της ΕΡΤ, εκτός από τις αντιδράσεις φορέων που πυροδότησε και στις οποίες αρνείται να δώσει εξηγήσεις,  λειτούργησε σαν "άτυπη χορηγία επικοινωνίας" για το βιβλίο, που περιλαμβάνει και αυτή τη θεματική.

Η νέα έκδοση "Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις", που παρουσιάστηκε στις 24/1/2020 στην ΕΣΗΕΑ, έπεσε σε μία περίοδο που η δυσοσμία στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού κορυφώνεται μέρα με τη μέρα, αλλά και σε μία περίοδο που έχει μπροστά της μεγάλες διοργανώσεις (πχ Euro 2020), όπου τα πολικά-οικονομικά συμφέροντα, τζογάρουν ανηλεώς.

Επόμενη εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης στο Red n' Noir στην Κυψέλη στις 9/3/2020, με χρήση αρχειακού υλικού για προβολή, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες έχουν δρομολογηθεί διαδικτυακές συνεντεύξεις για το βιβλίο, που θα τις κοινοποιήσουμε. Παράλληλα γίνονται επαφές για περισσότερες εκδηλώσεις βιβλιοπαρουσίασης.



Κοινός "παρανομαστής" και στις δύο θεματικές η απόπειρα των κάθε λογής φασιστοειδών να ανακάμψουν, είτε σαν "αγανακτισμένοι" και κεφαλοκυνηγοί προσφύγων και μεταναστών, είτε μέσα από οπαδικούς στρατούς στις κερκίδες.

Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, απαιτούμε την τιμωρία των ενόχων και της εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη.

Διασώζουμε και διαχέουμε την ιστορική μνήμη και στις δύο θεματικές που πραγματεύονται τα βιβλία, τα οποία έχουν σαφέστατο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό πρόσημο.

Χρήσιμες παραπομπές:


Λέσβος: Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση για τους "Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"

Μόρια: Δεύτερο μέρος από το φωτορεπορτάζ

Επίσκεψη στη Μόρια (φωτορεπορταζ)

Στο Νησί

εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Λέσβου

Ο Νάσος Μπράτσος μιλά για τους «Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»
http://nealesvou.gr/o-nasos-mpratsos-mila-gia-toys-aigaiopelagites-prosfyges-sto-v-pagkosmio-polemo/


"Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις" - Μπήκε στον κόσμο του βιβλίου

Αντίσταση και αγώνας πέρα από τις κερκίδες

Το «Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις» του Ν. Μπράτσου μπήκε στον κόσμο του βιβλίου

«Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις»
Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ παρουσιάζεται σήμερα (19.00) το βιβλίο του Νάσου Μπράτσου

Βιβλιοπαρουσίαση: «Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις»

Βιβλίο: Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις