Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τα παπατζιλίκια δεν περνάνε !!


 ...αναδημοσίευση από http://financialcrimesnews.blogspot.gr...


"Οι αποζημιώσεις ίσως να είναι μια νέα ευκαιρία ή ένα μέσον να προχωρήσουμε και να βρούμε νέους δρόμους στην ζωή μας…πιστεύουμε…ευελπιστούμε και περιμένουμε την παρέμβασή σας.
     Μια ομάδα απολυμένων της ΕΡΤ"



Mια μικρή αναστάτωση προκάλεσε σε εργαζόμενους της ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας, η ανάρτηση στο διαδίκτυο μιας επιστολής που χωρίς ονόματα, αλλά με την υπογραφή «μια ομάδα εργαζομένων στην ΕΡΤ», με αφορμή το πραγματικό πρόβλημα των αποζημιώσεων, απευθύνονταν στον πρωθυπουργό με τη φράση «πιστεύουμε…ευελπιστούμε και περιμένουμε την παρέμβασή σας».

Εκτιμούμε ότι μέχρι τις πολλαπλές εκλογές θα πέσει πολύς «διάλογος», «εκκλήσεις» και λοιπές σάλτσες, μπας και ξεχαστεί η λέξη απεργία και συγκεκριμένα απεργία μέχρι να πέσουν. Η προβοκάτσια είναι επιστήμη για τις σφουγγαρίστρες του Σόιμπλε.

Ήδη στην ΕΣΗΕΑ οι τρικολόρε μνημονιακοί που με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο προεδρείο, ξεκινούν πρωτοβουλία απευθυνόμενοι και στους απροσκύνητους της ΕΡΤ και σε όσους πήγαν στη ΔΤ, καλώντας τους να προσφύγουν από κοινού στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και να μοιραστούν το υψηλό κόστος της προσφυγής. Κυκλοφορεί και σχετικό κείμενο.

Εξηγούμαστε και λέμε τη γνώμη μας.

Εκκλήσεις σε όσους διαλύουν ΟΛΑ τα κοινωνικά δικαιώματα, δεν κάνουμε, τους ανατρέπουμε μαζί με την κοινωνία που αγωνίζεται. Ποιος μπαγλαμάς μπορεί να πιστεύει ότι η παρέμβαση του Σαμαρά μπορεί να του λύσει τα εργασιακά, προβλήματα?

Στην ΠΟΕΣΥ το Σάββατο στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου, κυκλοφόρησε προσχέδιο κειμένου, που ανέφερε ότι "σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αμφισβήτησαν το ρόλο και τις  αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, δημιουργώντας τετελεσμένα που συνέβαλαν στο σημερινό εργασιακό μεσαίωνα".

Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση με μέλη του γενικού συμβουλίου να "θυμίζουν" στους συντάκτες του κειμένου, ότι βγάζουν λάδι πλειοψηφίες που αλλού υπογράφουν τις ατομικές συμβάσεις (ΕΣΗΕΜΘ) και αλλού κάνουν... τρίωρες στάσεις όταν μπαίνουν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ (ΕΣΗΕΑ) και μετά το φορτώνουν στον κλάδο που μπορεί να έχει τις αδυναμίες του, αλλά και όπου δίνει αγώνες πχ τώρα στην ΕΡΤ, τους ψάχνουμε με το κυάλι τους συνδικαλισταράδες.


Παπατζιλίκια για «επιμερισμούς κόστους» και στην ουσία πολιτική διολίσθηση για να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους οι μνημονιακοί σαλίγκαροι με τους πολιτικούς τους καθοδηγητές, για τις κάλπες που έρχονται, δεν μας συγκινούν, τουναντίον μας πεισμώνουν.