Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

1ο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου κατά της φτώχειας και της πείνας


" Με τη συνεργασία, μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα κατά της φτώχειας! "

Ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ στις 15 Μαρτίου  ημέρα Σάββατο (από 10:00 έως 15:00) στις εγκαταστάσεις  των ακαδημιών του (NRG), θα πραγματοποιήσει το *1ο Τουρνουά ακαδημιών,  κατά της καταπολέμησης της φτώχειας και της πείνας* στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί o UNPD, η FIFA, η UEFA, με πρεσβευτές καλής θέλησης τους βετεράνους παγκοσμίου κλάσεως ποδοσφαιριστές Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο.  Η επίσημη έναρξη των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 11:00.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μικροί αθλητές ποδοσφαίρου πραγματοποιoύν καμπάνια στο πλαίσιο του πρώτου στόχου των Αναπτυξιακών Στόχων  της Χιλιετίας  που είναι:
1 Εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και της πείνας
2 Επίτευξη καθολικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
3 Προώθηση της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών
4 Μείωση της παιδικής θνησιμότητας
5 Βελτίωση της μητρικής υγείας
6 Καταπολέμηση του HIV / AIDS, της ελονοσίας και άλλων ασθενειών
7 Εξασφαλιστεί της περιβαλλοντικής  βιωσιμότητας
8 Δημιουργία μιας παγκόσμιας σύμπραξης για την ανάπτυξη

Θα θέλαμε να σας έχουμε μαζί μας στην μεγάλη κοινωνική γιορτή !

Η δική μας συνεισφορά, εκτός από το μήνυμα ευαισθητοποίησης των νεαρών ποδοσφαιριστών και της κοινωνίας γενικότερα   θα είναι, εάν το επιθυμείτε, * το καλάθι συμμετοχής * ( Συγκέντρωση Προμηθειών σε Τρόφιμα - Ρούχα - Παιχνίδια - Φάρμακα), τα οποία θα δοθούν στην  Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών,  ώστε να διατεθούν σε άπορες οικογένειες της Π. Ε. Σερρών.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα παρευρεθεί στο  *1ο Τουρνουά Ακαδημιών ποδοσφαίρου κατά της φτώχειας και της πείνας*, προσφέροντας,  για τους σκοπούς του αγώνα των Ακαδημιών μας, την φανέλα  που φορούσε  στο 11ο  Τουρνουά Βετεράνων ποδοσφαιριστών,  που  πραγματοποιήθηκε στη  Ελβετία  με τον ίδιο στόχο, στις 4-3-14. Ο Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ νοιώθει ευθύνη και τιμή για την προσφορά  του βετεράνου ποδοσφαιριστή ως μοναδικό  Έλληνα συμμετέχοντα σε ανάλογο αγώνα.

Ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ στο πλαίσιο των 50 χρόνων από την ίδρυση του, θα πραγματοποιήσει επετειακές δράσεις που ευαισθητοποιούν τη νέα γενιά  και θεσμοθετούν δράσεις στην ελληνική κοινωνία πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό κίνημα και έχει την ηθική ευθύνη να είναι μπροστά στα παγκόσμια προβλήματα. Αυτή η δράση εντάσσετε σε αυτές τις πρωτοβουλίες.