Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Θέλουμε πίσω τις δουλειές μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα για ποιότητα ζωής στην πόλη.

Moιράστηκε τη Δευτέρα στην Ελευθεροτυπία, λίγο πριν τη συνέλευση των εργαζομένων, σε εξόρμηση κλιμακίου της "Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας", ενόψει της κινητοποίησης της 22 Μάρτη:


Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, χαιρετίζει τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας, που με την αποφασιστική τους στάση, απέτρεψαν την απροκάλυπτη απόπειρα του τέως βασιλιά να επιχειρήσει «επαναφορά» στο προσκήνιο, μέσω «συνέντευξης».

Παράλληλα τονίζει ότι πρέπει άμεσα να γίνει η εξόφληση των δεδουλευμένων, η τακτοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών από την εργοδοτική πλευρά, αν υπάρχουν και σε αυτό το επίπεδο εκκρεμότητες και να ομαλοποιηθεί η εργασιακή κατάσταση που τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους και θέτει σε κίνδυνο τη συνέχεια της εφημερίδας, με ευθύνη της εργοδοτικής πλευράς.

Όλα αυτά δεν είναι απλώς «εργοδοτικές επιλογές», είναι το αποτέλεσμα όλων των μνημονιακών μέτρων που διαλύουν συνολικά την αγορά εργασίας, απελευθερώνοντας τη βαρβαρότητα σε όλους τους χώρους, σε όλους τους κλάδους.

Είναι πρόκληση να επιχειρούν να εμφανιστούν σαν «αναμάρτητοι», «ανεξάρτητοι», «μετανοούντες», όσοι είχαν απολύτως συνειδητή συμμετοχή σε όλες αυτές τις επιλογές, είτε μιλάμε για συνδικαλιστές μέσα σε σωματεία (πχ αυτά των ΜΜΕ), είτε στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θέλουμε πίσω τις δουλειές μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα για ποιότητα ζωής στην πόλη.

Μαυρίζουμε το θίασο των μνημονιακών, φραζουμε το δρόμο στους νεοναζί συστρατευόμαστε στο διαρκή και συλλογικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

 Συμμετέχουμε στο αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 22 Μάρτη.