Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ                    ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/03/2014

Η συλλογική αγωνία για την κρίση που βιώνουμε όχι μόνο οικονομική, πολιτική αλλά πολιτισμική και αξιών διασαλεύει τις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίαρχος γίνεται ο ατομοκεντρισμός.

Μ’ αυτό τον όρο προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε την επιστολή «κάποιων πρώην απολυμένων» μάλλον λίγων αν δεν είναι προβοκατόρικη και υποβολιμαία.
Δεν μπορεί να εξηγηθεί εργαζόμενοι της ΕΡΤ που αγωνίζονται μέχρι σήμερα πλην ελαχίστων που εναρμονίστηκαν και συντάχθηκαν με τον Καψή και την κυβέρνηση, που όλοι όμως έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη με αγωγές και ζητούν να κηρυχθούν οι δήθεν απολύσεις παράνομες να θεωρείται ότι γράφουν τέτοιες επιστολές που ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης του μαύρου και να την απαλλάσσουν από το εύρος των παρανομιών της.

Είναι επίσης προφανές ότι η κυβέρνηση του «μαύρου» και της «πολιτικής διαπραγμάτευσης» των «ξαφνικών θανάτων» υπέχει πλήρους ευθύνης γι αυτό το επιστέγασμα της σωρείας των παρανομιών.
Πως θα μπορούσαμε λοιπόν οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να εκλιπαρούμε τους βιαστές μας;
Η μετατροπή αυτού του γνήσιου αγωνιστικού κινήματος σε μορφές που μας φέρνουν απέναντι από τις ιδέες μας, από τους ίδιους τους εαυτούς μας, από τους στόχους μας, από τους Θεσμούς και από την Κοινωνία δεν είναι στις προθέσεις μας.
Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ να αλλάξουμε αυτόν τον πετυχημένο και νικηφόρο – πανθομολογουμένως - αγώνα μας, να τον διαφοροποιήσουμε, να τον πετάξουμε για το γινάτι  ή το συμφέρον κάποιων και όχι όλων .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, οι Δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, περισσότερο από εννιά μήνες δίνουμε ένα αγώνα για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους θεσμούς και για τα ατομικά και εργασιακά δικαιώματα.
Ο αγώνας αυτός των εργαζομένων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που έχουν εξαθλιώσει το λαό και του αποστερούν όλα τα κοινωνικά αγαθά με τη σκούπα των ιδιωτικοποιήσεων, έχει γίνει ορόσημο και έχει αγκαλιαστεί από την Διεθνή κοινότητα και την Ελληνική κοινωνία.
Όλοι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και η κοινωνία σε όλη την Ελλάδα, που δεν αποδεχτήκαμε το φασιστικό βίαιο μαύρο στην ΕΡΤ και τις παράνομες απολύσεις μας, δημιουργήσαμε ένα κίνημα διαμαρτυρίας και αντίστασης απέναντι στην παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση της Κυβέρνησης των μνημονίων και του μαύρου στις ζωές μας .

Καταγγείλαμε την Κυβέρνηση για τη δημιουργία του παράνομου μορφώματος της ΔΤ, διαχωρίσαμε τη θέση μας από τους λίγους συνεργούς της, πρώην συναδέλφους, για τη προσπάθεια παραπλάνησης των εργαζομένων και προειδοποιήσαμε ότι καμία ΔΤ ή ΝΕΡΙΤ δεν έχει την αποδοχή μας, εκτός από τη λειτουργία της ΕΡΤ, του μόνου νόμιμου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας.
Με τη δική μας αγωνιστική δράση και συμμετοχή, τη θετική πολιτική στάση της αντιπολίτευσης, τη συμπαράσταση των Φορέων και της Κοινωνίας, κρατήσαμε και συνεχίζουμε αυτό τον αγώνα, με ορατή την προοπτική της δικαίωσης μας.
Ο αγώνας μας είναι πλέον συνδικαλιστικοπολιτικός
Το σύνθημα «Τίποτα τίποτα δεν μας σταματά, Την ΕΡΤ θα την ανοίξουμε χωρίς τον ΣΑΜΑΡΑ» έχει γίνει σκοπός μας.
Δεν θα νομιμοποιήσουμε κανέναν να μιλά για μας και τον αγώνα μας, ανώνυμα ή επώνυμα.
Οι προβοκάτσιες, οι λοιδορίες και οι γκεμπελίστικες μέθοδοι, εδώ και ένα χρόνο έχουν γίνει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση και στα φερέφωνά της.

Είμαστε εδώ απλήρωτοι διεκδικώντας την δικαίωση και για να δίνουμε απαντήσεις με τον αγώνα μας, χωρίς να εκλιπαρούμε κανέναν… θύτη για το αυτονόητο: Την συνταγματική ομαλότητα, το άνοιγμα της ΕΡΤ, την επιστροφή στην εργασία μας και την πληρωμή των χρωστούμενων από το απόθεμα που εμείς πρώτοι και πριν τα μνημόνια είχαμε συμβάλλει για να δημιουργηθεί.
Η συνέχιση του αγώνα και με τη δυναμική που ξεκίνησε είναι μονόδρομος, έτσι προχωρούμε και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη.
Δεν υποχωρούμε δεν λοξοδρομούμε συνεχίζουμε αταλάντευτα
μέχρι τη δικαίωση μας που είναι ορατή.
Όπως ξεκινήσαμε, έτσι συνεχίζουμε, έτσι θα νικήσουμε.


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΜΑΥΡΟ