Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

"Να γυρίσουν πίσω οι 78 απολυμένοι του Δήμου Αθήνας που δικαιώθηκαν στο Πρωτοδικείο"

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας:
"Να γυρίσουν πίσω οι 78 απολυμένοι του Δήμου Αθήνας που δικαιώθηκαν στο Πρωτοδικείο"

Η απόφαση 758/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναγνωρίζει ότι 78 υπάλληλοι που απολύθηκαν από το Δήμο Αθήνας εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απαιτεί την επιστροφή στην εργασία.
Πρόκειται για εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί άμεσα να συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης πρέπει να φροντίσει για την άμεση επανένταξη τους στο Δήμο Αθήνας και να μην διανοηθεί να κατατρέξει τους υπαλλήλους αυτούς με εφέσεις και ασφαλιστικά μέτρα που θα παραπέμψουν στις καλένδες την επιστροφή τους, καταδικάζοντας στην ανεργία 78 οικογένειες.
Καμιά μνημονιακή δέσμευση δεν είναι πάνω από τις δουλειές, τις ζωές και τις υπηρεσίες προς τους δημότες.
Αυτή τη βδομάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι δίνουν τη μάχη κατά των απολύσεων και της διαθεσιμότητας με απεργίες και συλλαλητήρια. Είναι ώρα να ξηλώσουμε τις πολιτικές που έσπειραν τη ανεργία σε ενάμισι εκατομμύριο εργαζόμενους απολύοντας τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Οι μνημονιακοί Δήμαρχοι πρέπει να απολογηθούν διότι έδωσαν κάλυψη σε αυτή την άθλια πολιτική και ο Δήμαρχος Καμίνης πρωτοστάτησε. Κακλαμάνης και Σπηλιωτόπουλος ψήφισαν και στήριξαν τα Μνημόνια.
Είναι ώρα να γυρίσουν πίσω ΟΛΟΙ οι απολυμένοι με μισθούς με βάση τις συλλογικές συμβάσεις που κατάργησαν οι κυβερνήσεις με τα Μνημόνια της φτώχειας και της λιτότητας.»