Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Eνημέρωση για τον Σύλλογο Φίλων του Γηροκομείου

Από την εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Ικαριακή Επανάσταση όπου συγκεντρώθηκαν πολίτες για να διατρανώσουν το αίτημα για παραχώρηση του Γηροκομείου στον Δήμο Ικαρίας, χωρίς άλλες χρονοτριβές. Φώτο Μ.Γ.
Από: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Προς:
ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Μ.Μ.Ε.
Η επιτροπή στήριξης του γηροκομείου (που προέκυψε μετά από το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα το γηροκομείο Ικαρίας στις 9 Ιουνίου 2012 και στην οποία συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, εργαζόμενοι και εθελοντές του γηροκομείου, εργαζόμενου του νοσοκομείου και δημοτών με δράση υπέρ της σωτηρίας του γηροκομείου) προχώρησε σε συλλογή υπογραφών για ίδρυση συλλόγου φίλων του γηροκομείου. Ο εν λόγω σύλλογος θα έχει χαρακτήρα καθαρά επικουρικό στη λειτουργία του γηροκομείου του νησιού μας, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην εύρρυθμη λειτουργία του.
Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται έμπρακτα η διάθεση της Ικαριακής κοινωνίας για να διατηρηθεί ανοιχτό το μοναδικό προνοιακό ίδρυμα του τόπου μας.
Ως εκ τούτου αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου Ικαρίας στην κατεύθυνση της ανάληψης της λειτουργίας του γηροκομείου από αυτόν, όπως έχει άλλωστε εκφραστεί τόσο σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια ( 27/04/12 ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την αποδοχή του γηροκομείου από το Δήμο Ικαρίας), όσο και σε επιστολές του Δημάρχου Ικαρίας προς την Ιερά Μητρόπολη Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων (20/02/2012, 23/04/2012).
Η ανάληψη του γηροκομείου από το Δήμο Ικαρίας αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική λύση, δεδομένου ότι ο Δήμος αποτελεί έναν θεσμό που διαθέτει τόσο το κύρος, όσο και τα απαραίτητα μέσα (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Ι. Τσαρνάς στο οποίο μπορεί να ενταχθεί το γηροκομείο, νομική υπηρεσία, πρόσβαση σε κρατικά προγράμματα και κονδύλια) για το σκοπό αυτό. Άλλωστε, με βάση την τελευταία απόφαση της Ιεράς Συνόδου στις 5 Μαϊου 2012, η λειτουργία του γηροκομείου παραχωρείται υπό προυποθέσεις από την Ι.Μ. Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων μόνο στο Δήμο Ικαρίας.