Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΠΟΙΕ: Καταγγελία για παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών – Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Κλάδων, για απολύσεις στην εταιρία BRISTOL MYERS SQUIBB, τις οποίες χαρακτηρίζει καταχρηστικές. Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται ότι: «Καταγγέλλουμε την φαρμακευτική εταιρεία BRISTOL MYERS SQUIBB, η οποία προβαίνει σε καταχρηστικές, απαράδεκτες και παράνομες απολύσεις του 35% του προσωπικού της, βαφτίζοντάς τες οικειοθελείς αποχωρήσεις. Στη σημερινή συγκυρία η στάση αυτή της εταιρείας μόνο ως ειρωνεία και εμπαιγμός των εργαζομένων και της Πολιτείας μπορεί να χαρακτηριστεί.
Η BRISTOL MYERS SQUIBB έχει πραγματοποιήσει υπερκέρδη όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και χάρη στην υπεραξία της εργασίας των ίδιων των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε, επίσης, την απαράδεκτη στάση της διοίκησης της εταιρείας, που εμπόδισε σήμερα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναντηθούν με τους εργαζόμενους και με εκπροσώπους της εταιρείας.
Η στάση αυτή είναι παράνομη και καταχρηστική και καταγγέλθηκε από όλους και ιδιαιτέρως από τους βουλευτές στον αστυνομικό διευθυντής της Περιφέρειας. Παρά την παρουσία της Αστυνομίας, η εταιρεία αρνιόταν κατ’ εξακολούθηση την είσοδο των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου για να μιλήσουν στους εργαζόμενους. Οι βουλευτές έφτασαν στο σημείο να υποβάλλουν μηνύσεις κατά των υπευθύνων της εταιρείας. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού και του ΣΕΠΕ, καθώς και ανάκληση όλων των απολύσεων».