Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ καταγγέλει την βάρβαρη κατασταλτική επιδρομή των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο που για πάνω από 9 μήνες συνεχίζουν τον ηρωϊκό αγώνα τους.Ένας αγώνας-σύμβολο ενάντια στην αδίστακτη εργοδοσία του Μάνεση και τις μεθοδεύσεις της που με τις απολύσεις,την μερική εργασία και τις δραματικές περικοπές μισθών προσπαθεί να εφαρμόσει το νέο βάρβαρο και αντεργατικό πλαίσιο που επιβλήθηκε στις ζωές μας απ’ τα Μνημόνια του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.
Η επέμβαση ΜΑΤ-Εισαγγελέα, στον γνωστό και πραγματικό τους ρόλο, έγινε όπως κυνικά περηφανεύεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με προσωπική εντολή του Σαμαρά, του πρωθυπουργού της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που ανέλαβε πρόσφατα την εφαρμογή του Μνημονιακού μεσαίωνα. Αποτελεί όπως προκλητικά δηλώνουν ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ” για την εφαρμογή του νόμου” δηλαδή πρώτα και κύρια προς όλους εμάς για να μην τολμήσουμε να προβάλλουμε καμία αντίσταση στην κατάργηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας, να μην τολμήσουμε να υπερασπιστούμε την επιβίωση την δικιά μας και των παιδιών μας. Αποτελεί συγχρόνως δήλωση παροχής εγγυήσεων πιστής εφαρμογής της βάρβαρης αυτής πολιτικής προς τα ξένα και ντόπια συμφέροντα που υπηρετεί η κυβερνητική τρόϊκα των πολιτικών δυνάμεων που μας έφτασαν ως εδώ και των “δημοκρατικών” μαϊντανών τους.
Υπερασπίζεται δηλώνει ανερυθρίαστα η κυβέρνηση το “ιερό δικαίωμα της εργασίας” το οποίο φαίνεται δεν είναι τόσο ιερό όταν η εργοδοσία απολύει τους εργάτες γι’ αυτό τότε αποφεύγει να τους υπερασπιστεί. Στην πραγματικότητα υπερασπίζεται το δικαίωμα στην απεργοσπασία και στις βρώμικες μεθοδεύσεις ενάντια σε κάθε εργατικό αγώνα. Υπερασπίζεται το “δικαίωμα” των εργαζόμενων και του λαού στην άγρια εκμετάλλευση, την εξαθλίωση, την ανεργία και την πείνα. ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!
Με αυτή την έννοια στόχος της κατασταλτικής επιδρομής είμαστε όλοι εμείς οι πληττόμενοι εργαζόμενοι, μισοαπασχολούμενοι, άνεργοι, η απλή λαϊκή πλειοψηφία των ολοένα αυξανόμενων κοινωνικά “δυσπρόσιτων κι απομακρυσμένων” περιοχών, εμείς που νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι, να παλέψουμε γιατί συνεχώς στενεύουν γύρω μας τα περιθώρια καθώς εξελίσσονται οι γύροι της επίθεσης εναντίον μας. Με αυτή την έννοια έχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε στους ηρωϊκούς απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας. Να ενώσουμε την φωνή μας με την δικιά τους,να υψώσουμε το ανάστημά μας δίπλα στο δικό τους ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της εξαθλίωσης και τους φορείς τους.
Χαιρετίζουμε τους απεργούς της Χαλυβουργίας και τον ηρωικό παρατεταμένο αγώνα τους, έναν αγώνα-φάρο της εργατικής τάξης στην εποχή μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτό τον αγώνα, ηθικά και υλικά. Το πλατύ κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε όλο αυτόν τον καιρό και που βοήθησε να κρατηθεί αυτός ο αγώνας να γίνει ακόμη πιο πλατύ και δυνατό. Με τη σκέψη όλων στο πραγματικό διακύβευμα αυτού του αγώνα, μακριά από υστεροβουλίες, τεχνητούς αποκλεισμούς και ανέξοδες περιχαρακώσεις.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!