Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η υπεράσπιση των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ― Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
Τοπική Επιτροπή Λέσβου
Τηλ. Επικοινωνίας: 6976152518, 6977811114, 6976626582
Δελτίο τύπου
Μυτιλήνη, 27.7.2012
Η υπεράσπιση των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους
Δε θα διαφωνήσει κανείς με τις διαπιστώσεις της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λέσβου με ημερομηνία 24/7 για το θέμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων «κοινοφελούς προγράμματος» που υλοποιεί η ΜΚΟ «Ηλιαχτίδα» από το δήμο Λέσβου. Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και του Δήμου για εκμετάλλευση χωρίς όρια, αλλά και την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων.
Θα περίμενε κάνεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα τολμούσε επιτέλους να διαφοροποιηθεί, ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα, και από τις επιλογές της ΜΚΟ «Ηλιαχτίδα» που διαχειρίζεται το δουλεμπορικό πρόγραμμα με το ζόρι, αλλά και από την πρόεδρο της ΜΚΟ, Βασιλική Ανδρεαδέλλη, στέλεχος του Συνασπισμού και υποψήφια βουλευτής του παλιότερα και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λέσβου με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Πολίτες κόντρα στον Καιρό».
Η στάση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό καθώς πρόσφατα ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τεντόμας υπερψήφισε στο περιφερειακό συμβούλιο Β. Αιγαίου, μαζί με τις παρατάξεις Γιακαλή (ΠΑΣΟΚ) και Βογιατζή (ΝΔ-ΛΑΟΣ), την πρόταση να ανοίγουν τα μαγαζιά στη Σάμο και τις Κυριακές με πρόσχημα την τουριστική κίνηση, παρά τις προειδοποιήσεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου ότι έτσι καταργείται η κυριακάτικη αργία. Οι καταγγελίες για την αντεργατική πολιτική και τα καλέσματα για αγώνες ακυρώνονται από την πολιτική που εφαρμόζουν τα στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η συσπείρωση σε μαχητικά και δημοκρατικά σωματεία και η διεκδίκηση μόνιμης δουλειάς, με αξιοπρεπείς συνθήκες, αμοιβές και ασφάλιση. Αυτή η πάλη θα μπορέσει να φέρει αποτελέσματα στα πλαίσια του πανεργατικού αγώνα για την ανατροπή και κατάργηση των Μνημονίων και της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, της εξόδου από την ΕΕ και διεκδίκησης του πλούτου και της εξουσίας από τους εργαζόμενους.
Αυτός ο δρόμος προϋποθέτει εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, ρήξη με τον υποταγμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ, αλλά και ρήξη με την πρακτική που θυμάται τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους για λόγους εντυπώσεων και ψηφοθηρίας όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση.