Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ “ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Ο σύλλογός μας εκφράζει μέσω απόφασης της γενικής του συνέλευσης την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του νοσοκομείου “Δυτικής Αττικής”. Ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας, καθώς στα πρόσωπα των μετακινούμενων συναδέλφων του νοσοκομείου “Δυτικής Αττικής” προς το «Αττικό» βλέπουμε το δικό μας μέλλον. Οι δικές μας μετακινήσεις στο ΓΝ Σάμου ίσως είναι το επόμενο βήμα.
Τα κλεισίματα νοσοκομείων, οι μετακινήσεις προσωπικού και γενικά οι πολιτικές του μνημονίου στην υγεία έχουν ως στόχο την πλήρη διάλυση της δημόσιας υγείας και την παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα, με τους εργαζόμενους που θα απομείνουν να βιώνουν καθημερινά έναν εργασιακό εφιάλτη και την κοινωνία να καλείται να πληρώσει από την τσέπη της την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούται (αν φυσικά μπορεί).
Απέναντι στην κατάρρευση του ΕΣΥ οφείλουμε να απαντήσουμε άμεσα με κοινούς αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας. Οι κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα» δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Έναν δρόμο μακρύ και δύσκολο που για να τον διαβούμε απαιτείται αλληλεγγύη και ενότητα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!
ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Από τη γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου ΙΚΑΡΙΑΣ
20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012