Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Για τα ιντερνετικά ΜΜΕ

Με ανοιχτά χαρτιά πάμε στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και δίνουμε ΑΠO ΤΩΡΑ στη δημοσιότητα ένα από τα ψηφίσματα που θα προτείνουμε, για να σταματήσει η χρονοτριβή στο σημαντικό θέμα των ιντερνετικών ΜΜΕ.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Από συστηματική κωλυσιεργία χρόνων χαρακτηρίζεται το τοπίο στα ιντερνετικά ΜΜΕ, στον τομέα της εργασιακής και ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζόμενων σε αυτά, αφού δεν τους αναγνωρίζονται τα ίδια δικαιώματα με αυτά των εργαζομένων στα υπόλοιπα ΜΜΕ (ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες).
Αυτό έχει σα συνέπεια την μη εφαρμογή των ΣΣΕ στον χώρο αυτό και την μη ένταξη των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία που θα έπρεπε. Πριν από ένα χρόνο μια πρώτη απόπειρα για ρύθμιση του θέματος αυτού, αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που υπέκυψε στις εργοδοτικές πιέσεις, αποσύροντας από νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το κείμενο του άρθρου 67 «Ασφάλιση συντακτών ηλεκτρονικών εφημερίδων».
Επανερχόμαστε ζητώντας το αυτονόητο, την εργασιακή και ασφαλιστικής εξομοίωση των συναδέλφων μας στα ιντερνετικά ΜΜΕ. Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατεύθυνση αυτή. Ζητάμε από το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ να αποφασίσει άμεσα, απεργιακή κινητοποίηση, με κεντρικό ζήτημα την πίεση στην κυβέρνηση, ώστε να λυθεί το θέμα.
Όχι άλλες χρονοτριβές, όχι άλλοι ατελείωτοι κύκλοι «διαλόγου», με στόχο τις συνεχείς χρονικές μεταθέσεις και αναβολές. Άμεση συνδικαλιστική κάλυψη όλων από την πρώτη μέρα εισόδου στην εργασία, κανένας μόνος και απροστάτευτος. Να μπει οριστικά τέλος στη ρατσιστική διάκριση των «μη μελών», που πάντα τους θυμόμαστε μόνο όταν είναι να απεργήσουν, όχι όμως και σαν συναδέλφους με πλήρη δικαιώματα και λόγο στην πορεία του κλάδου.
Ισότιμα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους εργαζόμενους στα ιντερνετικά ΜΜΕ, με όλους τους εργαζόμενους στους υπόλοιπους κλάδους του χώρου.
Οι σύνεδροι στο 6ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)».
Aγγέλης Γιάννης
Αναστασιάδης Τάσος
Βαλτζή Μελίνα
Ελαφρός Γιάννης
Ελευθεράτος Διονύσης
Λίτσης Μωυσής
Μοσχονά Λήδα
Μπράτσος Νάσος
Παπαχριστούδη Ματίνα
Παυλόπουλος Γιώργος
Σαρρής Κώστας
Σκαμνάκης Θανάσης
Στυλιανού Σοφία
Τζιαντζή (Πολίτη) Μαρία-Αφροδίτη
Χατζηστεφάνου Άρης