Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου: για τη 48ωρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28-29 ΙΟΥΝΗ, ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Η συγκλονιστική καθημερινή σχεδόν κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων στο Σύνταγμα και σε δεκάδες κεντρικές πλατείες πόλεων σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί μια ξεκάθαρη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Το πάνδημο πλέον αίτημα «Να φύγουν!» δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όλος ο λαός θα κλιμακώσουν τον αγώνα διαρκείας, με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, για να μην περάσει το Μνημόνιο 2 (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) και το Σύμφωνο για το Ευρώ, για να ανατραπεί η άθλια κυβέρνηση Παπανδρέου και όλο το σάπιο πολιτικό σκηνικό, που εξυπηρετεί το κεφάλαιο.
Η απαίτηση ήταν και παραμένει σαφής: Να πέσει η κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω το Μνημόνιο, να μην περάσει το «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», να μπει φραγμός στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας των μισθών και των συντάξεων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γαντζωμένη στην εξουσία, αντιμέτωπη με την οργή των εργαζομένων, επιμένει στην άθλια, επικίνδυνη αντικοινωνική της πολιτική. Αλλά ούτε η ανοιχτή προβοκάτσια που έστησε, ούτε η αστυνομική βία και τα χημικά, ούτε το θέατρο του εκβιασμού και της παραπλάνησης με τον ανασχηματισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης θα αποθαρρύνουν τους χιλιάδες διαδηλωτές από των αγώνα τους μέχρι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. Η κυβέρνηση, τρομοκρατημένη από την τεράστια και ανυποχώρητη συμμετοχή και συνέχιση των διαδηλώσεων, επιδιώκει να σπάσει και να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος, να στείλει το μήνυμα του τρόμου σε όλη την κοινωνία, να παγώσει τις αντιδράσεις για να φτάσει στις ημέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου στη βουλή χωρίς τον κόσμο στο δρόμο, χωρίς κατειλημμένες τις πλατείες, χωρίς διαδηλώσεις και απεργίες ικανές να ανατρέψουν τη βάρβαρη επιδρομή και την κοινωνική λεηλασία.
Τα σχέδια τους θα ανατραπούν από την λαϊκή οργή που θα συνεχίσει να πλημμυρίζει τις πλατείες Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ειρηνικά, μαζικά, ενωτικά, κάθε ημέρα στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες, για να διώξουμε την άθλια κυβέρνηση του κεφαλαίου της ΕΕ και του ΔΝΤ.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
*να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών μέτρων
.
*να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και κάθε άλλη που θα εφαρμόζει αυτή την πολιτική ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία.
*ανυπακοή στην ΕΕ και στις εντολές της. Όχι στο επαίσχυντο Ευρωσύμφωνο.
*να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του χρέους
*να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και βασικοί τομείς της παραγωγής με έλεγχο των εργαζομένων.
*όχι στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας και εθνικών πόρων.
*δημόσια υγεία-παιδεία-ασφάλιση-κοινωνικές υπηρεσίες για όλους.
*η βια, η τρομοκρατία και ο απολυταρχισμός τους δεν θα περάσουν!
*αλληλεγγύη και κοινός ξεσηκωμός των εργαζομένων, νεολαίας και λαών της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, όλης της Ευρώπης!
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ, 10.30ΠΜ
Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου