Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Καταγγέλλουν απειλές οι συμβασιούχοι

Όχι στη διάλυση της Διά Βίου Μάθησης. Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η κατάληψη στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης
http://stoforos.blogspot.com/2011/05/blog-post_4689.html
Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη της γενικής γραμματείας δια βίου μάθησης στην οδό Αχαρνών από συμβασιούχους εργαζόμενους στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ενόψει της λήξης των συμβάσεών τους στις 30 Ιουνίου ζητούν να βρεθεί και για τη δική τους περίπτωση λύση όπως αυτή που δόθηκε για τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Όπως λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων στα Κέντρα εκπαίδευσης Ενηλίκων Τρύφων Γιακούλης, τα κονδύλια για την πληρωμή τους είναι ευρωπαϊκά, προέρχονται δηλαδή από το Γ' ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. «Το υπουργείο μπορεί να τις ανανεώσει αλλά προβάλλει προφάσεις, απλά θα πάρουν άλλους να κάνουν τη δουλειά μας και θα ανακυκλώσουν την ανεργία», επισημαίνει.
Στην περίπτωση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» όπου παρουσιάστηκε αντίστοιχο ζήτημα, με εγκύκλιό του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος έδωσε την εντολή να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους έως ότου το πρόγραμμα ενταχθεί και πάλι σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Οι καταληψίες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους παρά τις απειλές που δέχονται, όπως καταγγέλλουν, περί διώξεων και κλήσης του εισαγγελέα και της αστυνομίας, και ζητούν συνάντηση με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Φώφη Γεννηματά.